Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Jokilaaksoon on tullut kevät

jormas: Jokilaaksoon on tullut kevät myös tänä vuonna. Lumen suhteen tulomme Thaimaasta yhtä aikaa muuttolintujen kanssa, oli oikea-aikainen. Ja niin myös lumen suhteen, sillä 350 metrin matkan Myllylkyläntieltä Soiniityntietä pitkin Merikonttikotimme pihaan onnistui hyvin maastoautolla. Varjopaikoissa oli lunta sen verran, että normaalilla taksikyydillä olisi loppu pitänyt loikkia lumessa.

Suomikotimme kaikkinensa oli talvehtinut oivalla tavalla. Purolammella oli jo hieman sulaa, joten telkät aloittelivat kevätmenojaan, samoin Jokilampiemme joutsenet, tavit ynnä muut. Sen sijaan laiturimme alumiiniportaat ovat kadonneet. Joko jäiden mukana veden uumeniin tai sitten jonkun kahdella jalalla kävelevän mukana. Pieni, mutta murhe kumminkin.

Kasvihuone ja Matkakotimme autokatos olivat talvehtineet ilman vaurioita. Henkilöautomme sen sijaan eivät lähteneet ilman akkujen latauksia käyntiin. Kuuautomme käynnistyi ilman apuvirtaa. Juomaveden kuljetuskärryt olivat nekin akkujen tapaan luovuttaneet, jos ei virtaa, niin toiselta puolelta paripyöristä ilmat jonnekin. Sen johdosta tulee asiaa rengasliikkeeseen. Luulen, että laitamme sisärenkaattomiin gummeihin sisäkumit, jos vaikka ilmat pysyisivät siellä minne olemme tarkoittaneetkin.

Duokotimme, kuten Merikonttisaunamme tekniikka oli myös kaikin tavoin kunnossa. Säiliöiden vettä emme ole juuri muutenkaan juoneet ja vielä vähemmän nyt, kun se on seissyt käyttämättömänä puoli vuotta. Pesuvetenämme se saa kelvata entiseen tapaansa.

Yhden talven kokemuksen perusteella, ajattelemme, että olemme Thaikodissamme myös ensi talven. Joten siirsimme lähdejuomavesiastiat Kylpyhuoneesta kodin ulkopuolelle ja otimme Merikonttikotimme suihkun pitkästä aikaa käyttöön. Siinäkin oli säätämisensä, mutta kieltämättä kylpyhuone tuli kodikkaamman näköiseksi.

Monenlaista puuhaa kuuluu kevääseen muutenkin. Kun yöpakkaset loppuvat, alamme entiseen tapaan kerätä mahlaa itsellemme ja vähän muillekin. Kasvihuone odottaa pienviljelijöitä talven jäljeltä. Tänä vuonna viljelemme jotain sellaista, joka ei vaadi juurikaan läsnäoloa kuin esimerkiksi runkotomaatit, jonka "varkaat" vievät poistamatta energian vihanneksilta. Kasteluautomaatti huolehtii kastelusta lähes kuukauden kerrallaan ja me voimme vaikkapa kiertää Matkakodillamme Suomea. Tai olla Meri-Teijossa Suomen pienimmällä merenrantatontillamme. Tai käydä ja olla Keski-Suomessa Päivis-Placessa vaikka naturistiuinnilla.

1 kommentti:

Tuula kirjoitti...

Kyllähän tuo aina harmittaa kun jotakin katoaa tai varastetaan, vaikka pieni juttu olisikin. Meidän auto viime viikolla jouduttiin käynnistämään apuvirralla. Onneksi ei ollut kiire aamu, niin kuin yleensä, joten olin ihan ajoissakin töissä.