Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 14. huhtikuuta 2018

Ylinopeussakkoa odotellessa

päivis: Paluu kotimaahan sujui kaikin tavoin mukavasti, mutta eilen illalla Kehä kolmosella kävi kuitenkin kämäsesti. Se kuuluisa välähdys peltipoliisin tolpassa. Welcome to Suomen tieliikenteen arkeen.

On se vaan niin epäreilua, kun itsestä tuntuu, että kaikki muut ajavat nopeammin. Jään helposti muiden jalkoihin, jos kuvittelen ajavani rajoitusten mukaisesti ja sen verran yli, ettei vielä mene sakon puolelle. Sama ongelma ajoin sitten Smartilla tai Vespalla. Vespalla tosin ei ole vaaraa jäädä kiinni ylinopeudesta, koska kaksipyöräisten rekkari on vain takana.

Eilenkin perässä ajoi rekka, jonka huomasin tulevan koko ajan lähemmäksi. Ja sitten välähti. Rekka ei kuitenkaan vielä siinä vaiheessa ollut ihan lähellä, joten minullehan se väläys oli tarkoitettu. Kameratolpan jälkeen rekka sitten ajoikin iloisesti ohitse ja hetken päästä oli jo kaukana edessä päin.

Kehä kolmosella on tosi paljon peltipoliiseja. Ihmettelen, miksi se ei kuitenkaan näytä hillitsevän tiellä liikkuvien vauhtia. Minä ainakin ajoin kieli keskellä suuta sen välähdyksen jälkeen. Ja niin mielestäni ajoin jo ennen välähdystäkin.

En tunnusta olevani mikään kaahari. Vai onko minulla vain niin älyttömän huono tuuri ja ne ohi pyyhältävät oikeat kaaharit osaavat hiljentää juuri sen tolpan kohdalla, jossa on kamera? Ainakaan itse en osaa tunnistaa tolppia, joissa kamera on ja joissa ei ole.

Nyt voi vaan toivoa enää, että tulisi pelkkä varoitus.

Ei kommentteja: