Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. maaliskuuta 2023

Voiko Daniel Nylundin posliinipossulla olla sielu?

Eilen kirjoitin, kun Kruusilassa Ystävyyden Majataloa isännöimä, arvostamani Daniel Nylund kaipasi kotoaan kadonnutta porsasta, joka lienee hänelle enemmän kuin eloton esine. Jatkoin, että saatan mennä kesällä sinne saunomaan ja kysyä kuinka savi- tai posliiniporsas istuu kristityn miehen sielunmaisemaan.

Ehkä siinä on jotain samaa kuin pikkutytölle Mollamaija-räsynukessa. Se on jotain hyvin sielukasta ja taatusti elävää, mutta mitä ei moni aikuinen näe eikä tunne. Ehkä lapsen rakas riepu tai unilelu ovat samaa sukua.

Danielin possu alkoi elämään minullekin ja jatkoin etsimällä vastausta miksi tämä, ehkä posliininen esine on niin tärkeä. Kun löysin alla olevan tekstin, päätin osaltani osallistua kadonneen porsaan metsästykseen jakamalla Nylundin kirjoituksen:

Iloisen possun surullinen tarina

Keski-iän ohittaneena aloin luopua uhovuosieni voimaeläimien, eli leijonien keräämisestä. Se alkoi tuntua vähän liian sankarilliselta ollakseen ihan totta. Niinpä suuri sika vähitellen löysi sisäisen possunsa. Se oli aika vapauttavaa alkaa kerätä kaikenlaisia sikarumiluksia ja possusöpöläisiä timjamipenkiini, kotiportailleni ja kotiini. 

Eräänä päivänä sikalan siivoojatar, hänkin minulle hyvin rakas, vahingossa pudotti lempipossuni terassin lattialle. Hädissään hän ei edes tullut ajatelleeksi, että sen voisi liimata kokoon. Niinpä hän salaa lakaisi sen roskikseen, siinä toivossa, ettei sikafarmari huomaisi yhden pienen possun häviämistä. Hän ei silloin vielä tiennyt kuinka paljon farmari sikojaan rakasti. 

Kun farmari vuosien päästä vihdoin leppyi, hän pyysi possun piilottajaa vaimokseen. Heidän onnensa ei kuitenkaan kokonaan täyttänyt pienen onnellisen possun kokoista aukkoa isännän sydämessä. Monena iltana hän saunasta tullessaan pysähtyi katsomaan sitä hyllyn kohtaa, jossa possu oli tykännyt köllötellä. 

Lopulta hän päätti, että asialle tätyy tehdä jotain. Onhan kadonneita rakkaita ennenkin löydetty vaikka toiselta mantereelta, kun oikein toimeen on ryhdytty. Siitä syntyi sitten tämä etsintäkuulutus kadonneen possun löytymiseksi. 

P.S. Aina kun tekee mieli haukkua jotain miestä siaksi, herkisty hetkeksi sille mahdollisuudelle, että siellä sisällä jossain on tämän näköinen söpö possu, joka kovasti kaipaa rakkauttasi. 💔

Ei kommentteja: