Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. maaliskuuta 2023

Kuusi vuorokautta Suomessa

Olen Thaimaasta paluun jälkeen ollut kotimaassani vajaan viikon. Kalenterin mukaan mennään kevään suuntaan vauhdilla, sillä kellojakin siirrettiin edellisyönä tunti kohti kesää. Mutta hän joka säät ja ilmat säätää, on eri mieltä, ja koko ajan on menty takaisin päin talvea. Viikolle on luvattu pikku pakkasia ja eteläiseen Suomeenkin paikoin 30 senttimetriä uutta lunta. Vaikka eilen kirjoitin varhaisesta linnusta, joka madon löytää, on kyllä hyönteisiä, matoja ja muita pikku eläviä syövillä muuttolinnuilla ruoka tällä hetkellä vähissä.

Itse olen jatkanut loivaliikkeistä eloa ja sopeutumista Suomen arkeen. Käsimatkatavaralaukkuani olen osin purkanut, mutta 3 kuukauden lääkkeet esimerkiksi ovat edelleen repun pohjalla. Ne on kaivettava viimeistään huomenaamulla esiin, sillä apteekki sanoi, että jos tahdot sepelvaltimovaivaan määrätyistä lääkkeistä Kela-korvauksen, popsi vanhat pillerit ensin 😅.

Sen sijaan 6 kuukauden postin lajittelin eilen. Sitä ennen kävin toimipisteestä kysymästä onko siellä mahdollisesti minulle jotain, sillä oma postilaatikko oli jossain vaiheessa kinosten takana. Sinne postimies tai -nainen ei ole mennyt kai kuin kerran aiemmin. Oli kirjoittanut lapun, että jos en luo väylää, jolta pääsee autosta pudottamaan postin, loppuu jakelu. Eikä säilytetä perille toimittamatonta postia, vaan palautetaan lähettäjille, sanoi Posti.

Ymmärrän ja en ymmärrä. Sillä me kaikki maksamme kuljettamisesta saman hinnan. Minulle sitä ei tuoda, jos jakaja ei pääse sujauttamaan Aku Ankkaani suoraan autonsa ikkunasta laatikkooni. Sen sijaan hissittömänkin kerrostalon asukas saa jalkapatikassa postinsa luukusta sisään kodin kynnysmatolle kerroksesta riippumatta.

Ajattelin, että postin joukossa saattaa olla eduskuntaan pyrkiviltä vaaleihin tai jouluun liittyvää. Sillä ollessani mitättömän valtani huipulla, sain useammaltakin kansanedustajalta joulutervehdyksen, oli vaaleja tai. Mutta kun esillä olemiseni hupeni, hupenivat kortitkin. Viimeiseksi jäi Pekka Haaviston joulutervehdys Antonion kanssa, sitten ilman puolisoa ja viimein tänä jouluna ei enää Pekaltakaan 😢.

Ehkä Pekka on kasvanut ja minä kutistunut. Virkistävä poikkeus oli Suomen Kristillisdemokraatit, lyhyemmin KD, joka on suomalainen keskusta-oikeistolainen ja kristillisdemokraattinen puolue. Se löysi minut Postin avulla Taivaan Isän lailla, vaikka tervehdyksen osoitteesta olin muuttanut pois 20 vuotta sitten 🤣🤣. 

Ei kommentteja: