Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. elokuuta 2022

Sauli Niinistö, Jenni Haukio ja Aaro

Tänäkin aamuna pohdin mistähän nyt kirjoittaisin blogi- ja päiväkirjassani. Mielessä pyöri eläminen Jokilaakson luonnon keskellä, tällä kertaa sammakot, joista olen kirjoittanut aiemminkin. Olen kertonut osaomistuskoira Niilon mielenkiinnosta seurata niiden lemmenleikkejä kirsu lähes vedessä laiturin päässä ja olen kertonut kuinka vaikeaa on välillä olla astumatta pienten viitasammakoiden päälle niiden siirtyessä puroista Jokilammillemme. 

Siinä sivussa pohdin elämääni, jonka tärkeitä asioita ovat viikoittain postilaatikkoon tipahtava, paperinen Aka Ankka -lehti ja sen hakumatkalla tapaamani koppakuoriainen. Joka jostain syystä on tiellä selällään jalat taivasta kohti vipottaen, kuin apua pyytäen. Ja kuinka käännän sen jaloilleen, jotta se voi jatkaa matkaansa, minne onkaan menossa. Usealle ihmiselle mitätön asia, mutta sille elämän ja kuoleman kysymys, jonka elämän pelastaminen tuo hyvän mielen. Sitäkin mietin, että "ei voisi vähempää kiinnostaa" ajattelee ehkä moni tai ainakin joku kirjoitusteni lukija.

Miettiessäni tämänkertaiseen tarinaani punaista lankaa törmäsin Sauli Niinistön ja Jenni Haukion haastatteluun, jonka linkitän tähän ja joka kannattaa lukea. Siinä presidenttipari kertoo Ylelle uudesta kesä­perinteestä – ”Aaro vaatimalla vaatii” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009018210.html.

He avaavat yhtä kesäiltojen vapaa-ajan viettotapaansa, johon oleellisella tavalla kuuluu Aaro-poika sekä lanseeraavat samalla myös sanan "sammakkosafari". Sen ansiosta minunkin pienet päivieni sisällöt nousivat uuteen arvoon mielikuvitellessani presidenttiperhettä Naantalin Kultarannan yössä.

Ehkä heidän elämäänsä tulee siksikin seurattua tarkemmin, sillä Päiviksellä ja minulla on yhteistä tartuntapintaa Salen kanssa. Hän oli Thaimaassa tsunamin aikaan lopulta sähköpylvään nokassa ja hengenlähtö oli lähellä. Meillekin Thaimaa on rakas, jossa olimme ensi kerran ensimmäisellä lennolla Suomesta tsunamin jälkeen.

Järjestimme myös aikoinaan Sininauhasäätiön Mutterimajalla Hyrylässä "Kaikkien aikojen juhlat", joista yksi osa oli häämme. Siellä oli monien julkisuuden henkilöiden joukossa Niinistökin. Taisi olla silloin eduskunnan puhemies. Ehkä eniten Sale kuitenkin on jäänyt mieleen tutustuessaan meidänkin vieraana vaihtoehtoisen ammattikoulu Sovinnon toimintaan. Kuinka hän intoutui yhden oppilaan kanssa keskustelemaan miten mäntä liikkuu ja saa voimansa mopedin moottorissa, eivätkä avustajat olleet saada häntä jatkamaan matkaansa. Lähtiessään hän kätteli koko väen ja minä ajattelin, että hieno, koko kansan mies ja jokainen kädenpuristus toi äänen tai fanittajan.

"Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. "Sekin tuli itsestäni mieleen, kun pohdin pari päivää aiempaa kirjoitustani Sanna Marinista. Joka hänkin on Jenni Haukion tavoin yhden lapsen äiti ja aviovaimo. Vastatessaan tiedoitusvälineiden kysymyksiin Sanna sanoi, että tottakai hänestä on vaikka mitä videoita, sillä koko ajan kuvataan, on hän missä tahansa. Verkkokalvolleni piirtyi kuitenkin julkisuuteen päässyt kuva presidenttiparista Aaron kanssa urheilukilpailujen katsomossa ja mieleen nousi Tuula Amberlankin esittämä kappale Lulu

Ei kommentteja: