Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. toukokuuta 2022

Kelpaako mikään milloinkaan kaikille?

Kerran olimme koko Sininauhasäätiön henkilökunta Turkissa yhdellä lukuisista bonus- ja koulutusmatkoista, joiden rahat kerättiin saamatta jääneistä vuokra- ja palvelumaksuista. Silloin lupasin hotellin henkilökunnalle, että tulemme takaisin vaimoni kanssa Matkakodillamme. Niin myös teimme tehden paljon yli 10 000 kilometrin reissun Istanbulin läpi ja Turkin vuorten yli Alanyaan. Kotimatka oli vielä pitempi, sillä palasimme pitkin Välimeren sekä Atlantin rannikkoa. Hieno matka ja maa näyttäytyi aivan toisenlaisena kuin kapuloita Natotaipaleelle asettelevana, eräänlaisena Euroopan jättiläisenä. 

Suojelupoliisin mukaan "Suomesta on lähtenyt Syyrian ja Irakin konfliktialueelle yli 80 tunnistettua aikuista". Todellinen määrä on varmasti vieläkin suurempi, sillä viranomaiset eivät tiedä kaikista lähtijöistä.

Turkin PKK on separatistijärjestö, joka haluaa itsenäisen Kurdistanin, vaikka se onkin viime aikoina puhunut autonomiasta, sanoo kansalaisaktivisti ja bloggaaja Anter Yasa MTV:n Uutisaamussa. PKK:n on listannut terroristijärjestöksi niin EU kuin Yhdysvallatkin. YK ei ole näin tehnyt.

Erdoğan mainitsi, että Suomi on niin sanotusti terroristipesäke ja tietyllä tavalla hän on oikeassa. Jos verrataan muslimiväestön määrään, niin Suomi on Isis-terroristien ulkoistajana ykkönen, Yasa toteaa.

Sitten on Gülen-liike. Turkin vallankaappausyrityksen yhdeksi syntipukiksi on nimetty presidentti Recep Tayyip Erdoğanin sisäpoliittinen vastustaja Muhammed Fethullah Gülen. Gülen on asunut vuodesta 1999 lähtien vapaaehtoisessa maanpaossa Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa.

Netistä penkomieni uutisten mukaan Suomi on antanut viimeisten vuosien aikana yhdeksälle turkkilaiselle turvapaikan, jotka kuuluvat jompaan kumpaan edelle mainittuun ryhmään. Näitä tai osaa heistä maa vaatinee palautettavaksi yhtenä ehtona Nato-jäsenyydelle. Luulen, että osasta on tehty Suomessa karkotuspäätös jo aiemmin.

En ole oikein perehtynyt ylipäätään maiden välisiin luovutussopimuksiin, mutta tiedän niitä olevan Suomellakin useita. Joskus valtiomme hakeekin jonkun jostakin maailman kolkasta. Usein noudettavat ovat vieneet tavalla tai toisella omaisuutta, joka ei heille kuuluu. Turkki sen sijaan päräänkuuluttaa turkkilaisia, jotka horjuttavat maan laillista järjestelmää. Sen käytöstä ja presidentti Erdoğanista voimme olla montaa mieltä.

Sen verran pitkän elämän olen elänyt osatotuuksia jakelevien suomalaispoliitikkojen kaitsemana, jotta tiedän, että kaikki viisaus ei istu suomalaisten päässä. Vaikka olisi kysymys etupäässä meitä koskettavasta asiasta. Toki itse olisin halunnut tiemme Natoon olevan mutkaton. Tuntuu kuitenkin oikealta, kun joku ulkomailla, merkittävässä asemassa kyseenalaistaa Suomen kansalle syötetyt tarinat ainoina totuuksina.

Ei kommentteja: