Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. huhtikuuta 2022

Thaikotimaailmamme

Thaimaan kotimme on linkin takana Seven Seasissa, josta olen maininnut eräänkin kerran. Sen sijaan siellä asuvista elämistä en ole juuri kirjoittanut, sillä niitä ei pitäisi olla. On kuitenkin. Itse asiassa tontti oli eläinten valtakunta, jossa kävimme kertomassa tulevasta naapuruudesta, kun maksoimme ensimmäsen erän Thaikodistamme. Paikalla oli silloin vain koiria, jotka elivät onnellisen tietämättöminä tulevasta häädöstä.

Kun Seven Seas valmistui, tulivat vartijat eikä koirilla ollut enää asiaa muurien sisäpuolelle. Yksi poikkeus oli, jonka nimesimme Allaskoiraksi, sillä se onnistui välttämään vartijoiden silmät. En tiedä johtuiko se Päiviksestä ja minusta, mutta juuri "meidän rannassa" se kävi salaa uimassa. Voi olla, että se elää edelleen, sillä aivan saman näköinen asuu ja päivystää yhä portilla vartijoiden kanssa. Seven Seasiin on ehdoton eläinkielto, mutta aina joskus näen, kun joku salakuljettaa kassissaan eestaas pientä koiraansa. Minusta se on vain mukavaa.

Tällä reissulla olen opetellut alueen avoimet ovet ja portit. Lähdenkin aamulenkille usein uusia reittejä. Eilen kulkiessani käytävillä kuulin selvästi kissanpennun surkean naukumisen. Eikä aikaakaan, kun löysin sen mekko päällä😂. Tarinoimme aikamme ja annoin sille muutaman jytysen kulkukoirien lahjontapussista. Kehotin myös varovaisuuteen, sillä valppaat vartijat saattavat vähintään muuttaa sen elämäntarinan.

Viime reissulla katselin pihapalmussamme parin sentin mittaista, kahta siipiveikkoa, jotka asuivat itse tai muiden tekemissä rungon rei'issä. Oma lukunsa ovat hyvinkin kauniit perhoset. Vieressämme on myös yksiöitä monessa kerroksessa, joissa ei ole koskaan näkynyt ihmisasukkaita. Niiden toisen kerroksen parvekkeen ilmastointilaitteen päällä on sen sijaan pikkuvarpusten koti.

Gekkoja asuu ehkä meidänkin kodissamme ja varsinkin pihalla ehkä  samaan heimoon kuuluvia, mutta isompia. Niiden vauhti altaan reunalla on joskus melkoinen. Inhokkieläimiäkin on, esimerkiksi hämärän tullessa pienet, äänettömät hyttyset. Niitä on ollut tällä kertaa vähemmän kuin aiemmin.

Kerran olen nähnyt sisällä torakan ja kerran myös rotan. Luulen näiden ihmisen mukavuutta nakertavien ongelmien olevan hyvinkin henkilökunnan tiedossa ja hoidossa, sillä silloin tällöin myrkytetään milloin mitäkin. Näihin ilmoitustauluilla kerrottaviin talkoisiin voi myös ilmoittautua, jolloin myrkkymiehet ja ehkä -naisetkin tulevat kotioven sisäpuolelle aineineen. 

Ei kommentteja: