Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. helmikuuta 2022

Sai Kaew Beach

Joku kirjoitti Armeijan rannasta alla olevan linkin takana kolmisen vuotta sitten niin kauniisti, vähän ylisanoillakin, johon ei juuri lisättävää ole: 
https://www.pattayaunlimited.com/sai-kaew-navy-beach-sattahip/

Itse asiassa saman nimisiä paikkoja on ainakin kaksi, toinen Sattahipissä ja toinen Koh Sametilla. Jatkan silti aiheesta hieman, sillä lähes joka viikko käyn Pirkon päiväretkillä. 

Pirkko hoitelee lavataksin ja kasaa noin tusinan porukan, joka matkaa kirkkaan veden äärelle. Lähdemme aamulla kahdeksalta ja palaamme iltapäivällä kolmen maissa. Auto odottaa rannalla koko ajan ja luulen kuljettajan nukkuvan sen ajan, jotta jaksaa tehdä päivän keikan perään yön töitä.

Uimme, kerromme tarinoita, pelaamme korttia, luemme, syömme, täytämme ristikoita ja kuka mitäkin. Kävelemme pitkin rantaa, otamme aurinkoa tai vain lojumme varjossa puiden katveessa parin apinan seuratessa olisiko kenelläkään mitään siepattavaa. Joskus saattaa viereen tupsahtaa rannan koirakin kysymään olisiko hänellekin jotain, vaikkapa kananluita. Ruoka on muutamassa syömäpaikassa hyvää ja annokset suuria. Itse asiassa niitä on monesti kolmea eri kokoa.

Päivän lysti maksaa kyydin osalta noin 100 bahtia (2,70 euroa) per lärvi ja saman verran ottaa armeija luonnonsuojelumaksua. Sitä joka kerta joku ihmettelee hyvin hoidetulla, valtavalla alueella, että mitä ne rahalla tekevät. 

Päivän leppoistamisreissu on mukava ja ajan kanssa valikoitunut seura loistavaa, jossa ei juuri alkoholijuomien kanssa läträtä. En tiedä kuinka parin, kolmen armeijan tarkastuspisteen läpi pääsisi, jos olisi menossa sinne, varsinkin ilman thaiseuraa skootterilla. Luulen, ettei se käy päinsä, sillä paikka on sopivan ajomatkan päässä, mutta pyörillä kulkevia ei rannalla juuri näy.

Ihmiset ovat omissa oloissaan ja viihtyvät keskenään. Vain joskus joukkoon ilmestyy seurue, joka haluaa poiketa rutiineista. He ajattelevat, että kaikki ihmiset haluavat kuunnella beachilla kovaäänistä musiikkia. Mutta hiljaisuus voi joskus jonkun yllättääkin. Kuten eilen yhden seurueestamme, joka meni uimaan kuulolaitteet korvissaan.

Ei kommentteja: