Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. helmikuuta 2022

Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se parhaiten nauraa 😂

Älä unta rakasta, ettet köyhtyisi, vaan pidä silmäsi auki, niin saat leipää kyllin. Tai rahalla saa ja hevosella pääsee. Sananlaskuista löytyy paljon viisauksia ja elämänohjeita. Rahalla saakin paljon yhtä ja toista, muttei aina onnea. Joku sanoo sen rauhoittavan, mutten olisi aivan varma siitäkään.

Suomessa sillä saa eri asioita kuin Thaimaassa. Jos rakennusasetus kotimaassani sanoo, etten rakenna liiteriä viittä metriä lähemmäs naapurin rajaa, niin siinä ei raha auta pöydän päällä eikä alla. Vaan virkahenkilö istuu tukevasti sen takana mitä paperissa lukee. Ehkä tosin eniten siksi, ettei oma virkajakkara heilu. 

Mutta toisin on Thaimaassa, jossa laki lienee yhtä selkeästi kirjoitettu. Siellä tai tällä hetkellä täällä virkailjoilla on enemmän valtaa tai kanttia tulkita kirjoitettua oman pään ja joskus omankin edun mukaan. Sitä on saanut maistaa moni farangi asioidessaan esimerkiksi Pattayan ulkomaalaisvirastossa. Minäkin, vaikka asiat ovat aina sujuneetkin. Joskus joku juttu itse hoidettuna vaatii useamman käyntikerran, kun rahalla ostettu paikallinen asioidenhoitaja hoitaa sen kuin "vettä vaan". Jos vastaavasti maassaolon jatkuminen edellyttää käyntiä ulkomailla, parhaimmillaan siihen riittää, että siellä käy vain passi. Silloin sen käyttäjäksi ei kyllä riitä kuka tahansa eikä varsinkaan ilman rahaa.

Pienissäkin asioissa on silti mukavaa, jos saa asiat hoidettua tavalla tai toisella. Joku päivä sitten menin talon toimistoon, jota kutsun Jurassic Parkiksi. Halusin saada yhden ulko-ovien avainkortin lisää. Työntekijä katsoi kirjoistaan ja huomasi, että Thaikotiimme on annettu kolme läpyskää. Niin olikin, yksi Päivikselle, yksi minulle ja yksi Jomtienilla asuvalle ystäväpariskunnalle, joka pitää asuntomme siistinä ja muutenkin asumiskuntoisena varsinkin ollessamme kaukomailla, eli Suomessa.

Eivät auttaneet itkut eikä lahjonnat, vaan vastaus oli, että enempää ei kortteja tipu kenellekään. Jos se katoaa, mene poliisille tekemään ilmoitus ja tule sen kanssa takaisin. Sama juttu, jos kortti menee rikki. Rikkinäinen tänne, niin 500 bahtilla saat uuden kortin.

Tätä marmatin otsa kurtussa talon pomolle, jolla on kaikki hanskassa venäjän-, englannin- ja thaikielen lisäksi. Hän minulle, että no problem. Mene Lotuksen Sukhumvitin puoleisesta ulko-ovesta sisään, niin heti vasemmalla on pieni piste, jossa tekevät sinulle uuden kortin tai pienen mokkulan valintasi mukaan 200 bahtilla. Näin myös tapahtui 😁.

Kerran poliisi pysäytti minut ja oli antamassa sakot, koska puuttui vaadittava ajolupa. Tai oikeastaan taisi puuttua passi. Hän antoi kaksi mahdollisuutta. Toinen oli, että menen asemalle maksamaan sakot ja saan hänen nappaamansa avaimet takaisin. Toinen vaihtoehto oli, että laitan satulan alle puolet pienemmän summan ja katselen muualle. Valitsin jälkimmäisen.

Näin ei käynyt venäläiselle pariskunnalle poliisin pysäyttäessä heidät Pattayan keskustassa. Rouvalla oli aivan upea kukkalaite tai kampaus, johon ei tietty kypärä istunut eikä mahtunut. Nyt ei auttanut isännän rahanippu, vaan poliisi sanoi, että avaimet irtoavat hänen kädestään, kun rouvalla on kypärä päässä. Tätä seurasi moni muukin ja pariskuntaa lukuunottamatta kaikilla oli hauskaa. Ja viimein venäläismiehelläkin, kun hän katseli puolisonsa kypäränsovitusta. Viimein potta keikkui päässä tukkalaitteen päällä, matka jatkui ja yhtä lukuunottamatta kaikki olivat tyytyväisiä. 

Ei kommentteja: