Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 15. lokakuuta 2021

Vaihtoehto Pattayan matkaajan 7 vrk karanteenille

Tätä kirjoittaessa näyttää siltä, että Covid-19:sta johtuva karanteeni jatkuu suomalaisten osalta ja Pattaya ei avaudu meille ilman 7 vuorokauden karanteenia marraskuun alussa. Koska blogiani lukevat muutkin kuin Thaimaasta kiinnostuneet, karanteeni tässä tapauksessa tarkoittaa viikkoa omakustanteisesti valtion nimeämässä hotellissa. Josta et voi poistua omaa parveketta pitemmälle edes syömään, vaan ateriat tuodaan huoneeseen.

Karanteenimaiden joukossa pysymistä voi pyöritellä monin tavoin. Pikkusieluisesti niinkin, että mitä vaikeammaksi temme thaimaalaisten marjanpoimijoiden pääsyn Suomeen, yhtä vaikeaksi näyttää tulevan suomalaisten pääsy Thaimaahan.


Koska jaan kirjoitukseni myös ylläpitämälleni Jomtien Pattaya Beach faceryhmälle, innostuin senkin vuoksi hieman pohtimaan vaihtoehtoja Pattayalle pääsemiseksi ilman karanteenia. Luulen, että sen mahdollistaisi esimerkiksi Phuketin saaren sandbox eli hiekkalaatikko, sillä määrätyin edellytyksin sinne voi päästä suomalainenkin ilman karanteenia. Hiekkalaatikosta löytyy tietoa vaikka googlaamalla. 

Kun Suomesta lentää Phuketiin testausten ja rokotusten jälkeen valitsemaansa hotelliin ja vaikka 7 päivän rantalomalle, voi sen jälkeen kulkea vapaasti Thaimaassa. Voi esimerkiksi lentää Bangkokiin noin 50 eurolla ja jatkaa matkaa Pattayalle karanteeneista vapaana.

Seitsemän vuorokautta hotellikaranteenia pakkoruokineen maksaa suunnilleen saman verran kuin samankestoinen rantaloma Phuketissa. Lennotkin Suomesta ovat tällä hetkellä lähes saman hintaisia Bangkokiin ja Phuketiin tai takaisin Helsinkiin. 

Jos olisin ensin ajatellut ja vasta sen jälkeen ostanut lennot, olisi seitsemän vuorokautta Phuketia ollut vaihtoehtoni halvimmillaankin 600 euron hotelliviikon eristyshuoneen sijaan. Mutta nyt minulla on lento Bangkokiin ja sieltä en voi lentää koronarajoitusen vuoksi Phuketiin joutumatta karanteeniin. Jos logiikkani petttää tässä asiassa tai pohtimisessani on asiavirheitä, toivon minua tietävämpien korjaavan ne. 

Ei kommentteja: