Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 6. elokuuta 2021

Vielä kirjasta

Vaikka tekstit ovat kirjan osalta tehty, on matkaa jäljellä paperikirjaksi. Kirjoitin kaiken kämmenenkokoisella älylaitteellani, joita ainakin Nokian suuruuden aikoihin taidettiin sanoa kännyköiksikin. Nyt monta sataa blogisivua pitäisi saada koottua yhdeksi asiakirjaksi, jonka olisi hyvä olla ehkä doc-muodossa. Sen Word tunnistaa ja taitaa käyttääkin. Ainakin vielä oletan, että älylaitteeni osaa tehdä nämä muunnokset.

Oheisen kuvan olen valinnut kirjan kanteen. Muistelen Päivin ottaneen sen, jolla on iso merkitys minulle. Vaihdan kyllä vaikka koko kannen joksikin muuksi, jos siltä tuntuu tai joku tekee hyvän ehdotuksen. Kuva on joka tapauksessa otettu muutama vuosi sitten Pattayan Jomtien Second Roadilla aivan Thaikotimme, Seven Seasin lähellä. Sekin on ratkaistava yritänkö ylipäätään säilyttää kuvat blogiteksteissä ja kuinka saan ne silloin pysymään paikallaan näillä taidoilla. Entä riittääkö kuvien laatu paperille painamiseen ja pitäisikö niihin kirjoittaa kuvatekstejä ja varsinaiseen tekstiin väliotsikoita? 365 x Väärien valintojen asiantuntija ei taida olla hyvä ajatus. 

Vaikka se mukavalta tuntuukin, oma haasteensa tulee, jos yritän tehdä tämän kaiken kännykällä. Entä kuinka muutan silloin koko kirjan ison doc-tiedoston ja JPG-kuvat pdf:ksi, jota luulen mahdollisen kirjapainon edellyttävän. Vähäpätöinen ongelma ei ole sekään paljonko yksi kirja maksaa, jos painatan niitä kymmenen tai enemmän. Jos painatan enemmän, löytyykö jostakin paikka tai muu hyvä tapa, jonka avulla voisin niitä jakaa omakustannushintaan. Vai olisiko hyvä unohtaa tältä osin koko juttu? 




Ei kommentteja: