Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 4. elokuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 364

Tänään, elokuun 4. päivä, vuonna 2021 on vuoden kestävän kirjaprojektini toiseksi viimeinen kirjoituspäivä. Vaikka yhtenä tavoitteena on saada 365 eri tekstiä yhdeksi kokonaisuudeksi ja myös paperikirjaksi, en ole laittanut painoarvoa sille onko lukijoita tai ei. Yksi tähän vaikuttava tekijä oli se, kun selvitin millaisia mahdollisuuksia on ylipäätään saada julkaistua kirja jonain muuna kuin omakustanteena. Ne pienetkin mahdollisuudet ropisivat, sillä en ole hyvä kirjoittamaan enkä halukas muuttamaan tekstiä kustantajan mahdollisesti edellyttämällä tavalla.

Monta vuosikymmentä mielessäni on silti ollut haave kirjoittaa jotain, jonka saisin myös paperiseen muotoon, vaikka kukaan ei sitä koskaan lukisikaan. Halusin sanoa ja kirjoittaa omalla tavallani ja lopulta tavoittelinkin vain yhtä lukijaa. Kaukana Filippiineillä olevaa pientä lasta, joka ei ollut syntynytkään aloittaessani vuosi sitten. 

Vaikka joku kirjan lukisikin, joukossa ei ehkä ole pieni poika Olongapon kaupungissa. Suomenkielen opettajaa ei köyhällä yksinhuoltajaäidin lapsella taida hevin olla, sillä kieli kotona on auttavan englannin lisäksi tagalog.

Kirjan kirjoittamisvuoteen mahtui myös yksi elämäni suurimmista pettymyksistä. Syntymän jälkeen testit osoittivat, etten ole lapsen isä. Silti hän on hän saanut nimen Jorma Goza Soini. Toinen suuri asia oli prosessi, jonka kävin itseni kanssa, koska tahdoin antaa anteeksi jotain hyvin syvältä itseäni viiltävää. Vaikka se repi riekaleiksi kaiken unelmoimastani tulevaisuudesta pienen pojan biologisena isänä. Tämä vei osan eloni ja kirjoittamisen ilosta, joka kaappasi mukaansa myös palasen motivaatiosta. Ehkä olenkin nyt piilomasentunut. Tämä kaikki muutti myös kirjan mielestäni alakuloisemmaksi. 

Nyt arjestani on paljon hukassa muiden sekä itse tekemieni oikeiden ja väärin valintojen vuoksi. Tai ehkä elämä ei niinkään ole kateissa, sillä siitä pidän vahvasti kiinni ja olen usein tyytyväinen ja silloin tällöin onnellinenkin. Sen sijaan tai siinä kaikessa en tiedä yhtään mitä tulevaisuudellani tekisin. On se vuoden tai kymmenen mittainen tai jotain muuta. Olen jälleen kerran kuin lastu virran vietävänä. 

Kirjaa olen kirjoittanut nettiin, sosiaaliseen mediaan. Samaan paikkaan jonne kirjoitin blogeja Päivinkin kanssa vuoropäivin monta vuotta. Lukijoita tai lukukertoja on kaikkiaan ollut yli puolimiljoonaa. Viimeisen vuoden aikana kirjani sivuilla on vähintään käyty silmäilemässä paljon enemmän kuin 10 000 kertaa. Luulen, että joukossa on niitäkin, jotka myös lukevat sitä säännöllisesti. Olisikin mukava saada palautetta onko joku lukenut joka päivä. 

10 kommenttia:

SIILI kirjoitti...

Aikalailla joka päivä on tullut blogiasi luettua , välillä kokien järjenvastaista vahingoniloa , välillä samaistumista , joskus jaettua surua ja ymmärtämistä.

Elämisen rohkeus on päällimmäisenä mielessä nyt kun blogivuottasi pyynnöstäsi mietiskelen , rohkeus tuoda vaikeatkin petetyksi tulemiset kirjattuna lukijoiden eteen .

For life kirjoitti...

Kiitos Janne. Arvostan palautteesi korkealle.

Tiina Hokkanen-Oja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiina Hokkanen-Oja kirjoitti...

Ystävä hyvä!

Olet tehnyt pitkän matkan sekä omaan itseesi että lukijoidesi luo. Arvostan sinut siinä erittäin korkealle. Samalla olet saanut katoamattoman lahjan ja ehtymättömän ilon ja lohdutuksen lähteen. Kirjoittamasi sanat eivät petä eivätkä hylkää sinua koskaan.

Minä olen blogipostauksiasi lukiessani kasvanut enemmän kuin millään kirjallisuusterapia-kurssilla olisin voinut tai voisin kasvaa. Kiitos sinulle, että olen saanut olla mukana tässä.

For life kirjoitti...

Kiitos Tiina. Yhteistyö kanssasi on opettanut minua tuntemaan sinua ja luulen, että olet palannut ystäväkseni.

Ismo Valkoniemi kirjoitti...

Verraten usein käyn katsomassa blogia ja sitten kelaan niitä yksitellen takaisin päin niin kauan, kuin tulee vastaan aiemmin lukemani. Lähes aina lukemani pakottaa pohtimaan omia tekemisiäni, peilaamaan tapahtuneita omaan tekemiseen, ajatukseeni ja arvomaailmaani. Ei ole helppo tuomita, ei liioin väitellä, vaikka toisin ajattelisin- kin. Aito, raadollinen, joskus haavoittuva, mutta myös pelottavan vahva.

For life kirjoitti...

Kiitos Ismo...

Unknown kirjoitti...

Onnittelen sinua Jorma saavutuksestasi,
on ollut mielenkiintoista seurata kirjoittamistasi.
Ja onhan siellä ollut minullekin tuttuja asioita mukana.
Toivotan hyvää kesänjatkoa sinulle.

Hartikainen Harri kirjoitti...

Unohtui äskeisestä nimi

For life kirjoitti...

Kiitos palautteesta Harri.