Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 265

Luis on minulle hyvin rakas ja voimakastahtoinen poika. Ollessani hänen kotonaan seurasin monesti leikkejä usein hieman vanhempien ja isompien kanssa. Välillä pumpulikorvainen poika tuli kotiin itkien kiukkua täynnä, sillä joskus rajuissakin mittelöissä tuli myös lunta tupaan, vaikkei sitä Filippiineillä olekaan.

Vastaavasti hän puolustaa kahta pikkusiskoaan kaikella tarmolla ja päättäväisyydellä minkä itsestään löytää. Joskus ihmettelinkin pikkumiehen määrätietoisuuden ja tahdonvoiman määrää. Tämän huomasin erityisesti, kun yksi isoisän taistelukukoista kävi Luisin päälle. Jos hän olisi saanut luvan, olisi Luis vääntänyt siinä paikassa kukolta niskat nurin ja päättänyt sen elämän.

Huomaan kasvoilla myös vihaa enkä ole varma onko oikein kirjoittaa siitä. Kirjoitan kuitenkin ja vastaan sanoistani hänelle ja tarvittaessa myös äidille.

Kerran nimittäin kysyin äidiltä vihasta pienen miehen palavissa silmissä. Hän sanoi minun olevan tarkka, kun olen huomannut sen. Sitten hän jatkoi, että Luis haluaa isona poliisiksi. Tähän minä, että sehän on hieno asia, mutta miten hänen vihansa siihen liittyy. Mel jatkoi, että Luis haluaa poliisiksi, sillä hän vihaa ja haluaa tappaa isänsä koska tämä löi äitiä. Luisin filippiiniläissä maailmassa poliisi voi tehdä sen ja mitä vaan joutumatta vankilaan.

Tämä vihan aion kitkeä ja täyttää syntyvän aukon rakkaudella. Tiedän sen onnistuvan vain rakastamalla. Jota tällä hetkellä osoitan eniten maksamalla hänen korvaremonttinsa. Jos korvat tulevat kuntoon, laitan Luisin maksamaan hoidon minulle. Maksuksi haluan hänen antavan isälleen anteeksi. Tiedän saavani hänet ymmärtämään, että ilman isää, jota ei ole nähnyt moneen vuoteen, ei Luisia olisi olemassa lainkaan. Eikä myöskään hänen kahta, rakasta pikkusiskoaan. 

Ei kommentteja: