Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 262

Kun aikoinaan valitsin loppuelämäni leppoistamisen talvikohteeksi Thaimaan, oli yksi syy, että siellä ja naapurimaissa riittää eksotiikkaa enemmän kuin itselläni on tässä muodossa taivalta jäljellä. Toinen merkittävä asia oli uskonnot ja elämänfilosofioiden kirjo.

Itse olen kristitty, vaikken feikkifariseusten muottiin mahdukaan. Sen sijaan Thaimaassa elämän suuntaa määrittää Buddha. Naapurimaassa Malesiassa vastaavasti tien viitat ovat islamin ja Allahin asettamat, joka tosin taitaa olla lisäksi yleisnimitys Jumalasta. Vieressä on myös Filippiinit, joka on syvästi katolinen maa, eikä esimerkiksi avioero ole juuri mahdollista. Isolla rahalla ja ajan kanssa avioliiton mitätöinti saattaa onnistua.

Filippiinit tuli elämääni etupäässä siksi, että etsin Aasiasta maata, jossa monet puhuvat äidinkielensä kera englantia pienellä sanavarastolla, jotta pysyn heidän mukanaan. Kieltä olin nimittäin päättänyt opiskella chatin ja sähköisen sanakirjan välityksellä. Siihen tarkoitukseen maa soveltui erinomaisesti. Lisäksi se antoi mahdollisuuden kurkata katolilaisuuteen sellaisena kuin se on kansan keskuudessa.

Ensimmäiselle matkalle maahan halusin löytää kohteen, joka ei ole turistien täyttämä ja on siedettävän matkan päässä Manilasta. Tahdoin välttää sisäiset lennot ja enimmät ulkomaalaiset. Näin törmäsin netissä Angeles Cityyn, enkelten kaupunkiin, josta kyselin suomalaisten ylläpitämässä Suomalaiset Filippiineillä Facebook-ryhmässä.

Varsin pian vastauksen sijaan joku kyseli miksi sinne tahdon. Kun en sitä kertonut, sain kuulla, että minusta on otettu selvää ja tieni ovat sen verran outoja ja hämäriä, että kukaan ei minua ryhmässä auta. Ja lisäsi, että Angeles on huorien, varkaiden, pettäjien, murhamiesten ja narkomaanien helvetin esikartano, jonne kukaan täysijärkinen ei halua kuin naisen alapään vuoksi. Vaikka näiden parin, kolmen ventovieraan änkyrän kommentit loukkasivat, ne saivat minut päättämään, että juuri Angelesiin tahdon. Vaikkakaan en naisen minkään pään vuoksi, vaan halusin kokea kuinka kansa elää, kun leivästä ja lähes kaikesta muustakin on monesti pulaa.

Yllättävä tuki mainitussa Faceryhmässä tuli sen perustajalta, Somo Aaltoselta. Tämän viisi päivää minua nuoremman miehen vanhemmilta olin ostanut yli puolivuosisataa aiemmin Hyrylän parhaimmat nakit ja lihapiirakat monta kertaa. Hän antoi jyyrille kyytiä ja laittoi pyytämään julkisesti anteeksi tai tulee ryhmästä lähtö. Se tuntui hyvältä ja minä lähdin hyvillä mielin Angeles Cityyn ja asuin kuukauden hotelli Fensonissa. 

Ei kommentteja: