Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 22. huhtikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 259

Elämäni talouden paras sijoitus on ylivoimaisesti verokirjalle tehty palkkatyö, sillä siitä kertyy työeläkkeeni. Sen ansiosta olen jo pitkään voinut keskittyä muuhun sijoitustoimintaan, jota ei millään muotoa ohjaa taloudellinen järkevyys, vaan mahdollisuuksien mukaan rahasta riippumaton elämänlaatu. Johon tietty on tarvittu rahaakin.

Mutta jokainen kolikko, joka on tililläni kuollessani, on laskuvirhe itseltäni, sillä en edelleenkään juuri ymmärrä ajatusta rikkaana kuolemisesta. Ehkä se johtuu siitä, että olen aina ollut lähes tyhjätasku. En käsitä säästämistä säästämisen vuoksi, vaikka tätäkin harrastavia on. Itsetarkoitus on silloin tullut rahasta, jota he ehkä tarvitsevat ottaakseen vain Roope-Sedän lailla kolikko- ja setelikylpyjä. Minun fyrkkani on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi muuhun tässä elämässä.

Harrastan sen sijaan oman ja muidenkin elämänlaatuun sijoittamista, jota ei mitata euroissa. Kuten on yhdistyksemme Elämän tähden ry:n tarkoituskin. Yksi sijoitukseni on Päiviksen ja vähän minunkin Thaikoti Thaimaassa saadakseni puitteiltaan mieluisat oltavat Aasiassa. Toinen sijoitukseni on samassa paikassa maltaita maksanut Harley Davidson, jossa ei ole paljon järkeä, ainakaan muiden mielestä. Itse kuitenkin istun mieluummin sen satulassa ja viiletän sinne tänne kuin istun pankkikirjan päällä.

Isältä ja äidiltä saamani perinnön olen sijoittanut 8 hehtaarin ainutlaatuiseen Jokilaaksoon, joen ja lampien pikkutilaan Tuusulassa, jonka olen myöhemmin lahjoittanut mainitsemalleni yhdistykselle. Toivonkin tuhkani ripoteltavan Jokilaaksoon, Ison kiven juureen ja Jokilampiin. Fifty sixty, kun sen aika on. Olen siis sijoittanut myös tuonpuoleiseen.

Elinikäisiksi sijoituksiksi olen tarkoittanut adoptiopoikani ja vaimoni. Joiden suurin tuotto on tällä hetkellä ainutlaatuiset muistot, vaikka muutakin tuottoa sijoituksia tehdessäni toivoin ja ajattelin. Heihin käytin ja käytän yhä ison kasan ihmisrakkauttani.

Elämäni tärkeimmät sijoituskohteet ovat oikeastaan aina olleet ihmiset ja koirat. Koirien osalta sijoitukset ovat tuottaneet paljon vastarakkautta. Ihmisten osalta ehkä eniten tällä hetkellä tuottavat sijoitukseni lapsiin, joista pumpulikorvainen Luis on yksi ja Little Jorma toinen. 

Sijoitukset varsinkin puitteisiin ovat kunnossa moninkertaisesti, sillä ne ovat itseasiassa olleet helppoja panostuksia. Omaan korvienväliin ja ihmissuhteisiin satsaaminen on ollut elämäni vaikein osa. Toivon, että se on tuottanut ja tuottaa silloin tällöin vähintään hyvää mieltä myös joillekin sijoituskohteilleni. Eläinten kohdalla näin tiedän olevan.

Ei kommentteja: