Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. huhtikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 252

Silloin tällöin milloin missäkin tulee puheeksi talviolo ja -eloni Jomtienilla Thaimaassa. Aika usein keskustelu päättyy siihen, että "voi että ja olishan se munkin mukava, mutkun mutkun ja niin edelleen".

Niinpä, syitä ja tekosyitä, mutta uskottavia kaikki, sillä niihin pitää uskoa itsekin, koska niiden avulla pitäisi pystyä estämään lähtöpäätös. Se onkin koko jutun vaikein osa. Mutta jos silti saa lähdön aikaiseksi, kaikki muu hoituu ja toinen toistaan parempia neuvojia sekä neuvoja on roppakaupalla. Rahasta se ei ole, näin väittäisin, kenelläkään suomalaisella kiinni. Pitää vaan vuoden ajan kaivella säästöön 2-3 euroa päivässä, joilla lentää Thaimaahan. Sillä myös asuu kelvollisesti kuukauden.

Jos rahamassissa on enemmänkin painetta ja haluaa sitä keventää, voi perillä tehdä myös jotain missä ei ole mitään järkeä. Kuten ratsastaa norsulla. Saattaa tulla laakista selväksi mihin isoja, viisaita eläimiä ei pitäisi käyttää. Ehkä tässä bisneksessä ei olekaan muuta ylevää kuin turisteille tarkoitetun valokuvan norsunpaskakehykset.

Mutta mitäpä sitten tehdä, jos ei pussissa ole liikoja bahteja arjen eloon eikä juhlan huvituksiin? Syödä pitää, on missä tahansa. Johon ei välttämättä suuria summia tarvita, jos paikallinen ruoka paikallisessa kuppilassa kelpaa. Halvemmassa päässä on risubaareja vaikka kuinka, joissa juomineen syö loistavasti reippaasti alle sadalla bahtilla, eli kahdella eurolla.

Jos pitää lukemisesta, voi hakea Pattaya Suomi-Seuran oivasta kirjastosta vaikka kirjan kuukauden jokaiselle päivälle. Jos ei halua lukea kotonaan, voi mennä rannalle kohtuuhintaiseen aurinkotuoliin varjon alle. Mutta sitäkään ei tarvitse maksaa oman pyyhkeen päällä, rantapalmun alla. Kaupanpäälle tulee jonkun metrin päässä oleva, Siaminlahden ihoa hellivä vesi.

Aamunsa voi aloittaa kuntokävelemällä, mutta voi osallistua rannalla myös ohjattuun, maksuttomaan kiinalaiseen aamuvoimisteluun. Formulakisoja, jääkiekkoa ja vaikka mitä voi seurata suomen kielellä monissa baareissa, vaikkei ottaisi juomaksi vesilasillista enempää. Jos tästä innostuneena urheilukärpänen puraisee, voi lainata pallot ja mennä suomalaisten kanssa mittelemään taitojaan vaikka petanquen muodossa.

Toreja ja marketteja riittää päiväksi, illaksi ja vaikka yöksikin tutkittavaksi viikkotolkulla. Elävää musiikkia voi kuunnella monessakin paikassa pitkin rantoja. Jos tulee tarve tehdä jotain hyödyllistä, voi mennä vaikka Pattaya Suomi-Seuralle kuorimaan perunoita, ottaa muovipussin käteen ja kerätä täyteen rannan roskia tai vaikka nyppiä punkkeja koirista niin paljon ja kauan kuin siltä tuntuu. 

Ei kommentteja: