Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. joulukuuta 2020

Väärien valintojen asiantuntija * 145

Joitakin aloittamiani projekteja jäi kesken Katulähetyksessä tai ne menivät toisin kuin olin ajatellut. Yksi sellainen oli Torikan koulun hankinta ympärillä olevine peltoineen. Maat ulottuivat Vatianjärveen saakka, joka oli osa Päijänteen ja Keiteleleen välistä vesireittiä.

Koulutoiminnan jälkeen rakennus toimi venäläisten kanavanrakentajien tukikohtana. Rapattu, kolmikerroksinen tiilirakennus oli ollut jo vuosia tyhjillään, kun kiinnitin siihen huomioni ensi kerran. Visio oli selvä. Veneilijöiden lisäksi ajatus oli tehdä caravanalue. Pelloilla aiemmin olleiden kasvihuoneiden jäljiltä paikalla oli muun muassa kunnallistekniikka valmiina. Kestopäällystetiekin oli pihaan asti. Tarkoitus oli luoda kuntouttavan työn paikkoja osaksi päihdeongelman ja syrjäytymisen estämistä. Tähän caravanalue oheistoimintoineen olisi antanut oivan ja monipuolisen mahdollisuuden. 

Hanke oli yksi Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamista investoinneista. Mikä oli varmasti herättänyt keskustelujakin, sillä yksi Ray:n tarkastaja sanoi kerran: "Kaikkea sitä saa sinun kanssa Soini elämänsä aikana nähdä. Kuten, että pelifirma rahoittaa kunnan omistamien, paikalliselle maanviljelijälle vuokrattujen viljapeltojen ostoa. En tiedä miten te tämän teitte, mutta hieno suoritus joka tapauksesa ja me ollaan loppuun saakka mukana, kun on kerran kyytiin lähdetty."

Koulun historiaa penkoessani huomasin, että Torikka-sanan takaa löytyi Tessjöbacka ja paikka saikin meillä nimekseen Tessiobacka. Alkuperäisten suunnitelmien mukaista toimintaa siitä ei aikanani tullut. Mutta lukuisista myyntiyrityksistä huolimatta Katulähetys omistaa paikan edelleen, joten kuka tietää huomisesta. 

Ei kommentteja: