Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. syyskuuta 2020

Väärien valintojen asiantuntija * 36

Itselläni meni varmasti kymmenen juotua ja kymmenen juomatonta vuotta, ennenkuin Irwinin ja minun askelmerkit osuivat samalle lankulle seuraavan kerran.

Ravintoloitsija Kaj Mannerheimolla oli ravintoloiden lisäksi myös muun muassa ohjelmatoimisto ja hän oli kerran mittaansa myöten täynnä bisneksiään soittaessaan minulle.

Sanoin työn uuvuttamalle miehelle, jotta jätä kaikki muiden hoitoon viikoksi ja maalaa Korpintien synnyinkotini peltikatto. Mitään en maksa, mutta jään ison palveluksen velkaa. Hän naurahti ja puhelu päättyi siihen.

Mutta seuraava päivänä Kaiffari otti uudelleen yhteyttä, sillä hän oli tullut yön tuumattuaan tulokseen, että se on hyvä tarjous ja mistä maalit ynnä pensselit ostetaan? Tuusulan Talouskaupasta, sanoin minä. 

Vuosia tämän jälkeen hänen ohjelmatoimistonsa oli "ostanut" Irwinin muutamaksi viikoksi ja myi sitten hänen esiintymisiä. Jos samalle illalla oli kaksi keikkaa ja jälkimmäinen muualla kuin ravintolassa, se meni enemmän tai vähemmän penkin alle.

Ravintolaesiintymisiä Antin kunto ei koskaan häirinnyt ja herra Hammarberg olikin roudaamistani laulajista ainut, jonka yleisölle kuppilassa riitti, kun esiintyjä nosti mukia toisensa jälkeen kaikkien kanssa.

Kaverukset, Irwin ja Kaiffari olivat joka tapauksessa syntynyttä ongelmaa tuumanneet, että jotain on keksittävä. Ja muistivat minut sekä velkani lupaamastani palveluksesta. Siispä soitetaan Soinille, se ei juo ainakaan viinaa. Saamani puhelu alkoi: "Asiasi on esillä."

Tuli velan maksun aika, joten lähdimme turneelle. Irwiniä kiusasin vanhasta muistista keikkojen välissä, jotta olet juonut nyt aivosikin, etkä pärjää enää shakissakaan. Tämä otti luonnon päälle ja usein kuulinkin Antin kysymyksen: "Että jos en enää ota yhtään moukkua ennen toista esiintymistä, niin pelaatko matsin tai kaksi shakkia keikan jälkeen?" Ja näin mentiin yöstä toiseen, illasta aamuun sekä keikkapaikasta keikkapaikkaan loistavasti.

Ei kommentteja: