Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. syyskuuta 2020

Väärien valintojen asiantuntija * 35

Yöllä valvoin ja ajatukseni palasivat Vexi Salmen myötä Irwiniin. Ja sen myötä lähes puolen vuosisadan taakse menneisyyteen.

Aikoinaan ajoin renkinä oivan isäntäni Mikko Kemikarin taksia Hyrylässä. Aikana, jolloin vain osassa autoista oli yhteys kyytien välittäjään. Ei ollut kuin lankapuhemimet ja Ula taksikopin seinässä. Kun se ilmoitti "Kakkosella asiakkaita", oli kyseessä lentoasema. Yksi jos toinen lähti vihellellen kahville, sillä "Seutula" ei ollut meille luvallinen alue.

Autona oli pitkä-Mersu kolmella penkkirivillä. Sekä puolipimeä pikkubussi, joilla molemmilla teimme orkka- eli orkesterikeikkojakin. Tutuiksi tulivat monet valtakunnan ykkösartistit. Irwin myös.

Yhtenä yö- tai iltavuorona kopille ilmestyi yön kaunotar, joka kyseli kollegaani Blomin Leksaa. Aivan verraton mies hänkin. Mutta ei ollut kaivattu isäntä paikalla, joten minä kelpasin korvikkeeksi. Ja niinpä vuoron päättyessä koppasin misun matkaani ja menimme kotiini Korpintielle.

Sutinoitahan siitä syntyi ja rohkaisuksi korkkasin pullon neuvoa antavaa ja miestä väkevämpää. Vaikka aamulla piti ajaa koulukyydit sekä koulun päätyttyä lapset opinahjoista koteihinsa.

Nukahdin tai sammuin, jonka vuoksi nukuin rokuliin molemmat kuljetukset. Tosin en olisi ollut ajokuntoinenkaan. Kun tämä tuli isäntäni tietoon, etsi hän minut käsiin, pyysi vaihtokassan ja autonavaimet sekä ilmoitti, että kopilla ei palveluksiani enää tarvita.

Alkoholi oli saanut vahvan otteen ohjata elämääni. Meni työ, josta pidin, mutta loistavat tuttavuudet moniin musiikin taitajiin säilyivät.

Ei kommentteja: