Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. helmikuuta 2020

Soiniallergiaa

Lähes kolme vuotta sitten perustin pienen, avoimen Faceryhmän, joka sai nimekseen Elämän tähden saman nimisen yhdistyksen mukaan. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, jonka ydintehtävä on ihmisen, eläinten ja miksei kasvienkin elämänlaadun parantaminen.

Koko ajan olen jakanut ryhmässä muiden pikku juttuja ja omia miepiteitänikin, jotka vähintään aasinsiltojen kautta edistävät elämänlaadun parantamista. Yhtään eriävää mielipidettä en löytänyt, kun kävin viime yönä läpi Facesivujen historiaa koko ajalta.

Paitsi nyt, kun sanasen arkkunsa avasi kaksi, ja kas kummaa tunnustavana kristittynä itseään pitävää. Joista toisen tunnen hyvin ja toisen hyvin huonosti. Jolla hänelläkin oli tarvetta ainakin kerran suuntaani, sillä hän halusi tulla kotiini Tuusulan Jokilaaksoon Vihreiden kesäillan viettoon.

En toivottanut tervetulleeksi, kuten ei hänkään samaa sukupuolta olevia avioliittoon. Eikä minua varsinkaan Aito avioliitto Faceryhmään.

Yhteistä näille kahdelle mainitulle kristillisyyden lisäksi on, että koen olevani piikki heidän lihassaan. Sitä kutsun Soiniallergiaksi. Myönnän, että provosoin varsin usein muitakin suuntaani vereslihalla olevia. Eroja taas lienee ainakin sen verran, etteivät taida mahtua keskenään eikä erikseen samaan kirkkoon.

Joka tapauksessa toista närästi maailman rikkaimmaksi kutsutun ihmisen tapa lahjoittaa ilmastonsuojelutalkoisiin 10 miljardia dollaria.

Ja toista koko ilmastonsuojelu, jota piti enemmän tai vähemmän huuhaana. Omituinen tapa ajatella Luojasta, joka loi ihmisen suojelemaan ja varjelemaan kaikkea maapallon elämää.

Tämä maailman rikkain mies antoi kerralla vajaan 10 % omaisuudestaan, joka oli siis väärällä tavalla ja vääriin kohteisiinkin annettu.

Siitä innostuin laskemaan kuinka on itseni laita omien kymmenysten osalta. Olen mukana samassa veneessä, joskin kohteenani ovat aineellisessa köyhyydessä elävät ihmiset sekä eläimet. Varsinkin koirat vailla ihmiskotia.

Nämä kaksi hurskasta Jumalan luomusta innoittivat minua tekemään toisenkin laskutoimituksen. Vapon sivuilla sanotaan Suomen tuottavan vuodessa yhtä paljon hiilidioksidia kuin Kiina 40 tunnissa. Kyse on osin ihmisen hiilijalanjäljestä.

Joten laskin miten lienee jäljen laita sekä suhde yhden kiinalaisen ja yhden suomalaisen välillä. Lopputulos oli, että yhden suomalaisen hiilijalanjälki on yhtä suuri kuin kiinalaisenkin. Minä sanon Vapon sivuillakin olevaa tietoa tavallisen ihmisen sumutukseksi. Jolle on oikeampi ja osuvampikin sana 🤣.

Ei kommentteja: