Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 6. tammikuuta 2020

Filippiineillä, osa 8

Tämä on nurjalla mielellä kirjoitettu blogi, sillä varsinkin kanssani käy usein, että "metsä vastaa, kuten sinne huudetaan".

Vuosi sitten tulin ensi kerran Filippiineille. Paikkaan, jonne Googlen kartta lopetti infonsa kilometriä aiemmin, koska siellä ei sen mukaan ole mitään. Kun sinne viimein pääsin, kysyi tricycle-kuski minulta maksaessani "aiotko todella jäädä tänne? Aioin ja jäin myös.

Ikimuistoista minulle, mutta taatusti myös muille, joiden kanssa vietin kuukauden kaikki päivät yhdellä Pampangin kujalla.

Apua sinne pääsemiseen pyysin sieltä täältä, myös yhdessä paikallisessa Face-ryhmästä, sillä itselläni ei ole kielitaitoa juuri jaettavaksi. Minulla on ainoastaan suuri, viallinen sydän ja nuoruuden hulluus, joka on pysynyt matkassani kohta 70 vuotta.

Mutta ei aikaakaan, kun ryhmän änkyröinnin piikkipaikalle nousi Tero Muilu, joka sanoi ottaneensa selvää minusta. Ja lisäsi tarkoitukseni olevan sen verran hämäriä, että minua ei auta kukaan siitä ryhmästä. Mutta loppupelissä hän oli väärässä, kuten lähes kaikessa minuun liittyvässä. Apua minulle antoi eniten ryhmän ylläpitäjä Somo Aaltonen sekä neljän ämmän suomalainen (Mainio Muurari Marko Manninen 😂).

Luulin, että herra Rämö oppi jotain, kun ylläpito uhkasi poistaa hänet koko ryhmästä, jos ei kielenkäyttö siivoudu. Mutta ei hän mitään oppinut, joten hänen omasta pyynnöstä julkaisen kuvan kirjoittamansa tekstin kanssa.
Tätäkään en olisi julkaissut, mutta en kykene ymmärtämään miksi filippiiniläisen naisen kanssa aviossa olevalla suomaisänkyrällä on ylipursuava tarve mollata filippiiniläisperhettä. Ja itseasiassa koko sukua tietämättä heistä yhtikäs mitään.

Kyseisen kuvakaappauksen teksti ei nimittäin ole ainut Marko Rämön alamittainen "ojennus" minulle. Ehdotin sitäkin, että jos hän ei muuten ymmärrä loukkauksensa perhettä, niin voin kääntää kaiken takalogin kielelle ja videoida reaktion Markolle. Jonka hississä ei taida kyllä muutenkaan kulkea aivan kaikki ylös eikä alaskaan. Tai sitten kulkee paljon sellaista mitä en itse ymmärrä.
Ei kommentteja: