Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. marraskuuta 2019

Miksi valitsin talvipesäkseni Thaimaan?

Tätä asiaa en ole koskaan kysynyt Päivikseltä. Joten siksikin on syytä puhua etupäässä omasta näkökulmasta, vaikka meillä yhteinen talvikoti onkin. Jonne emme mahdu yhtä aikaa 😥.

Edellytin itse asiassa valinnaltamme ehkä neljää asiaa, kun aikoinaan pohdin missä haluaisin ainakin osan Suomen kesän ulkopuolella viettää.

Ensinnäkin sen piti olla ilmastoltaan sopiva, joka tarkoitti lämpöä ja aurinkoa. Tässä vaiheessa paikkoja oli vielä vaikka kuinka.

Toiseksi edellytin, että ilmojen piti miellyttää aina, olin sitten menossa sinne milloin tahansa. Se jätti Välimeren maita pois, sillä siellä ei ole minulle aina talvisin tarpeeksi kesä.

Suomen koirien presidentti ottaa palvelijoineen vastaan
 joulutervehdyksen linnassaan. (Kuva Tino Korhonen, Yle).
Koska edellytin, että kohteessa tulee olla sopivina annoksina suomalaisia ja suomalaisuutta, tippui kaiken maailman vaihtoehdoista paljon pois. Halusin tietää mitä kuuluu Jasmin Mäntylälle ja mitä kuuluu Jennin ja Salen koiralle sekä muillekin kotimaani ykköspuheenaiheille. Näiden uutisten jakamiseen ja keskusteluun tarvitaan suomalaisyhteisöä.

Jäljelle jäi kohteita aina Floridasta lähtien. Sielläkin olen käynyt jonkun kerran, mutta en pitänyt paikasta riittävästi. Tai pidin paikasta, mutten monesta paikallisesta. Johtuneeko onnettomasta kielitaidostani, huonosta itsetunnosta tai maan asukkaista, mutta koin, että jenkki katsoi minua liian usein pitkin nenänvartta.

Sitten edellytin, että paikan pitää sopia myös rahapussini paksuuteen, joka ei hääppöinen ole. Tämän kaiken vaatimuslistan jälkeen ei vaihtoehtoja ollut enää kovinkaan monia.

Kun lopuksi lisäsin listaan, että halusin ja haluan, että ihmiset ovat ystävällisiä, oli valintani Thaimaa.

Sieltä valitsin kaupungin, joka on edelleen ja alati balansissa kukkaroni sisällön kanssa. Joten kohteeksi valikoitui Pattayan kaupungin Jomtienin kaupunginosa.

Enkä ole katunut. Täällä olen talvikodissamme kuin kotonani ja olen aina etiketin mukaan pukeutunut. Vähän samaan tapaan, kun aikoinaan kävin Stadin Sörnäisissä ja Kurvin Siwassa. Aamutakki päällä hakemassa aamupalaksi HK:n Sinisen makkaralenkin 😂😂.

Ei kommentteja: