Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. syyskuuta 2018

Tanskan maalla

jormas: Kolmen päivän sessio Tanskassa on takana. Meitä oli Tuusulan kunnasta parinkymmenen hengen poppoo Kööpenhaminassa kaupunkivierailulla. Tarkemmin sanottuna olimme siellä veronmaksajien piikkiin kuntakehityslautakunnan viitekehyksellä. Puolet virkahenkilöitä ja puolet lautakunnan jäseniä. Oikein antoisa reissu, josta ehkä parasta antia oli tutustua muihin mukana olleisiin, jotka kukin tavallaan on tekemässä parempaa Tuusulaa. 

Aito tanskalaiseen tapaan ajelimme paljon polkupyörillä ensimmäisenä päivänä tutustuen erilaisiin kohteisiin. Toisena päivänä vastaavasti kävelimme melko tavalla. Polkupyörien määrä suhteessa Suomeen ja vaikka Helsinkiin on valtava. Se myös näkyi monellakin positiivisella tavalla. Ilma tuntui puhtaammalta ja meno kiireettönämmältä. Samoin liikenteen äänet moottoreineen olivat vähäisiä.

Hieno kokemus, on sitten aatemaailmaltaan ja väriltään vihreä tai jokin muu. Se myös tuli aivan konkreettisesti koettua, että polkupyörät ja jalankulkijat kuuluvat eri väylille. Tämä pitäisi ehdottomasti toteuttaa myös Tuusulan olemassa olevassa kevyen liikenneväylissä, mutta varsinkin kaikissa uusissa kulkureiteissä.


Mukava oli myös havaita, että rantoja Kööpenhaminassa oli käytetty todella paljon asuntojen rakentamiseen. Mutta niin, että meren ja lahden poukamien ja asuntojen välissä oli aina liikenneväylät.

Kerta kaikkiaan hieno reissu, jolla tuli syötyä ja juotua hyvin. Meni eräskin pullo alkoholitonta olutta useita eri laatuja. Sitä hämmästelin, että yhdessäkään käymässämme ruokaravintolassa ei ollut alkoholittomia viinejä. Ei valkoista eikä punaista.

Nyt juomisesta kirjoittaessani muistin, että samana päivänä, kun Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa ohitimme Tanskan alkoholin kulutuksessa. Ehkä sitäkin kannatti jonkun juhlia juomalla itsensä muistamattomaan tilaan.

Ei kommentteja: