Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Sateella ei ole mukava ajaa

päivis: Ajoin tänään Tuusulasta Laukaaseen ja mietin, että eipä ole mukava ajella sadekelillä. Kuitenkin paljon ikävämpää oli kuitenkin niillä lukuisilla moottoripyöräilijöillä, jotka ajelivat vastaan. Mietin, mihinkähän olivat menossa, kun tällaisella koiran ilmalla olivat liikenteessä.

Sadekelillä pyöräily on sekä vaarallista että märkää. Nykyään tosin moottoripyöräilijöille on tarjolla hyviä varusteita sadekelilläkin ajettaessa. Ennen vanhaan piti joko hyväksyä kastuminen tai sitten piti olla oikein tukevat sadevaatteet. Vaaralliseksi moottoripyörällä ajamisen tekee muun muassa liukkaus. Kaksipyöräinen lähtee märällä asfaltilla helposti luisumaan, jos ei ole tarkkana.

Melkein koko matkan ajan piti käyttää tuulilasin pyyhkimiä.
Sateella autollakin ajaessa ohitustilanteet ovat ikäviä, vaikka sen tekisi nelikaistaisella moottoritiellä tai ohituskaistalla. Varsinkin rekoista, juuri muita autoja en tänään ohitellutkaan, roiskuu vettä ja samalla on vaikea nähdä, onko tiellä isoja lätäköitä.

Vaajakoskella näinkin yhden Mersun, jonka kuski oli ehkä joku tohelo, sillä hän kurvasi selvästi aivan liian suurella nopeudella vesilätäkköön niin että auto lähti välittömästi vesiliirtoon. Ja ihan niin kuin se ei olisi riittänyt, sama auto paineli hetken päästä uudelleen kylki edellä arvatenkin samasta syystä.

Vettä tuli melkein koko lähes 300 kilometrin matkan ajan. Vähän nauratti, kun Laukaata lähestyessäni Yle Suomen Jyväskylän toimituksessa selitettiin tosissaan, miten pohjavedet ovat vähissä ja kaivot kuivuneet. Eipä kyllä luulisi tuon olevan ihan totta viime päivien sateiden jälkeen.

Vaan on täällä Pohjolassa yksi paikka, jossa ei tunnu satavan koskaan. Se on Skanssen Tukholmassa. Viime kesänä katselin useinkin hauskaa Allsång pä Skansen -yhteislauluohjelmaa ja aina Tukholmassa paistoi aurinko. Ohjelma on kaiken lisäksi suora lähetys, joten hyvän sään on pakko olla totta. Tämän kesän ohjelmat ovat nyt alkaneet ja ainakin ensimmäisessä lähetyksessä, jonka näin, oli lämmintä ja aurinkoista. Miten lienee tänä iltana?

Ei kommentteja: