Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. kesäkuuta 2016

Sininauha-konserni in memoriam, osa 7

jormas: Blogissani 7.5. kirjoitin, että on syytä olla myös vaihtoehto, jos on kritisoinut olemassa olevaa tai tulevaa ja että seuraavassa blogissani kerron sen. Joten olkaa hyvät.

1. Sininauhaliiton tulee jatkaa kristillisen päihdetyön toimijoiden keskusliittona ensisijaisesti jäsenjärjestöjään palvellen sekä kuunnellen niiden tarpeita. Palvelujen jatkuva kehittäminen ja valtakunnallinen mielipidevaikuttaminen kuuluvat myös entiseen tapaan liiton keskeisiin toimintoihin.

2. Sininauhaliiton tulee edelleen hallinnoida Sininauhasäätiötä valitsemalla siihen hallituksen ja yhdessä säätiön hallituksen kanssa operatiivisen johdon. Hallituksen jäsenissä eikä operatiivisessa johdossa saa olla yhtään samaa henkilöä, edes osin Sininauhaliiton kanssa. Säätiön hallituksen jäsenten valinnat tehdään liiton hallituksessa tai jäsenjärjestöjen valitsemana liiton vuosikokouksessa. Säätiö ei tuota mitään ostopalvelujen kilpailutusten kaltaisia palveluja, vaan toimii ensisijaisesti Sininauha-konsernin osakehuoneistojen sekä kiinteän omaisuuden haltijana ja omistajana.

3. Kaikki yhteiskunnalle myytävä palvelutoiminta, kaikki kilpailuihin osallistuminen jne. tulee keskittää Sininauha Oy:öön, jonka Sininauhaliitto omistaa yhdessä kaikkien jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjen tasapuolinen omistajuus toteutetaan tarvittaessa ilmaisosakeannilla. Sininauha Oy:llä tulee olla mahdollisesti myöhemmin myyntiin tulevien osakkeidensa etuosto-oikeus.

4. Sininauha Oy osallistuu kuntien ja vastaavien järjestämiin kilpailutuksiin vain jäsenjärjestöjen kanssa tehtyjen, kirjallisten puitesopimusten mukaisesti. Sopimusmahdollisuuksia on monia; Kilpailuun osallistuminen edellyttää aina hallituksen päätöstä, Sininauhaliiton hallituksen ja kyseisen kilpailutuksen alueella toimivien jäsenjärjestöjen kanta jne.

Monet asiat ovat yksinkertaisia juuri niin kauan kuin kaikilla on sama tavoite, puhtaat jauhot pussissa eikä ketunhäntiä kainaloissa. Nyt päätöksiä ei ole tehty lainkaan jäsenjärjestöjen eikä Sininauhaliiton etujen mukaan. Lisäksi Sininauhasäätiön omaisuuden viemistä pois Sininauhaliiton ja sen jäsenjärjestöjen hallinnasta, ollaan palkitsemassa erinomaisella työpaikalla huippupalkkoineen.

Nyt on viimeiset ajat jokaisen asiasta päättäneen ja päättävän pysähtyä hiljaa itsensä kanssa ja miettiä mitä on ollut tekemässä. Joillekin silläkään ei ole Sininauhan kannalta toivottua vaikutusta, sillä tässä tilanteessa ollaan siksi, koska operatiivinen johto on tiennyt, että suhteellisen pienessä piirissä valmisteltu operaatio hävittää sadan järjestön, yli 50 vuoden aikana rakentaman ainutlaatuisen kristillisen päihdetyön kokonaisuuden ja Sininauha-konsernin.

Näillä näkymin tämän  kauden loppuun istuu Sininauhasäätiössä Sininauhaliiton valitsema hallitus. Juuri niin kauan sillä on mahdollisuus palauttaa asia lähtöruutuun.

Mutta kuten viime blogissani kirjoitin, voihan käydä niinkin, että lähes kaikki hallitusten jäsenet sekä esittelijä ovat olleet jäävejä käsittelemään asiaa.

Oma mielenkiintoinen polkunsa on hallitusten jäsenten mahdollinen henkilökohtainen vastuu, jos asia etenee edelleen niiden päättämällä tavalla. Sininauhaliiton muodostavat jäsenjärjestöt ja jokainen niistä on asianomainen. Sininauhaliiton ja -säätiön hallitusten jäsenille jakamani informaation vuoksi yksikään päätöksiä tekemässä ollut ei voi enää kätkeytyä sen taakse, ettei tiennyt tai ymmärtänyt tai meille sanottiin sitä sekä tätä jne.

Ei kommentteja: