Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Siltaa vihkimässä

päivis: Olen ollut pappia vihkimässä Bangkokissa ja jokusen asumisyksikön vihkimistilaisuudessakin on tullut oltua läsnä. Tänään vihittävänä oli silta. Ja paikalla oli tosiaan myös ev.-lut. kirkon pappi, jonka puheenvuoro päättyi rukoukseen.

Sillan vihkijäisiä vietettiin Tuusulan Lahelan laitamilla, jossa kesän aikana otetaan käyttöön Jokitien uusi silta. Tosin uudella Tuusulanjoen ylittävällä sillalla on varmaan joku muu nimi kuin Jokitien silta, sillä todellisuudessa uusi tielinja haarautuu Ruotsinkyläntien suunnasta tultaessa jo ennen jokea. Olemme arvuutelleet, jääkö vanha Jokitien silta pelkästään kevyenliikenteen käyttöön.
Useammankin sadepäivän jälkeen taivas loisti sinisenä sillan vihkijäisten alkaessa.
Jokirinteessä on kokonaan uusi tie, jonka varteen on parin vuoden aikana syntynyt uusi pientaloalue. Moni taloista on vielä kesken. Google Maps, joka yleensä tarjoaa vastauksia monenlaisiin osoitteita koskeviin kysymyksiin, ei kuitenkaan näytä vielä lainkaan tuntevan tuota uutta reittiä.

Joen Lahelan puoleiseen rinteeseen on tuusulalaiseen tapaan voinut rakentaa juuri sellaisia taloja kuin rakentajat ovat halunneet. Nykysuuntaus näyttää olevan myös se, että omakotitalot eivät ole enää niin suuria kuin joskus kymmenkunta vuotta sitten. Ylisuurista kartanoista Tuusulassa löytyy lukuisia esimerkkejä. Ehkä lamallakin on syynsä siihen, että nyt tyydytään vähän pienempään.

Sillalla oli vihkitilaisuutta seuraamassa melkoisen suuri ihmisjoukko. Ja mukaan olivat päässeet myös koirat. Se tietysti ilahdutti Niiloa kovasti.

Ei kommentteja: