Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. elokuuta 2014

Omia polkuja kulkevien kauppa - kohtauspaikka ja Hesy

jormas: "Helsingin eläinsuojeluyhdistys pyrkii suojelemaan kaikkia eläimiä resurssiensa mukaan. Päätoiminta-alueemme on kodittomien eläinten auttaminen ja eläinten arvostuksen lisääminen. Lisäksi annamme neuvoja eläinsuojeluun ja eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Moni eläin etsii kotia ja moni koti etsii eläintä tälläkin ilmoitustaululla
Yhdistys vastustaa eläinten väärinkäyttöä, jota esiintyy muun muassa tehokasvatustuotannossa, turkistarhauksessa, metsästyksessä, eläinkokeissa, sirkuksissa ja viihteessä. Yhdistys kunnioittaa arvokkaita perinteitään toimimalla laillisin keinoin.

Yhdistys ylläpitää eläinten hautausmaata, joka sijaitsee Keskuspuistossa Helsingissä. Parhaiten HESY tunnetaan Itä-Pakilassa sijaitsevasta Eläinsuojelukeskuksesta.

Viimeisten 40 vuoden aikana HESY on ottanut huostaansa kymmeniätuhansia kodittomia lemmikkieläimiä ja etsinyt niille uudet, rakastavat kodit. Vuonna 2013 pelastimme 473 hylättyä eläintä – pääasiassa kissoja, mutta myös koiria, kaneja, hiiriä, rottia, marsuja, hamstereita, chinchilloja, gerbiilejä, lintuja, maa- ja vesikilpikonnia  –  ja tarjosimme niille uuden, paremman elämän."

Eilen kävimme yhdistyksemme Elämän tähden ry:n toimesta Itä-Pakilassa Hesyn niin sanotussa kissatalossa. Veimme sinne astiota, vaatteita kirpparille ja lakanoita, joista voinee tehdä kissan ja muiden eläinten makuualustoja. Sillä tokihan eläimillä pitää olla, jos ei päälly- niin aluslakana kuitenkin.

Olimme 40 minuuttia etuajassa ja emme päässeet katsomaan yhdistyksen huostaan ottamia ja siellä kotiaan etsiviä eläimiä. Mutta ehkä toisella kerralla, sillä meillä on Omia polkuja kulkevien kaupalla - kohtauspaikalla tarkoitus Maritan toimesta ommella eläinten alustoja, jahka saamme ompelukoneen Kaupalle sille tehtyyn tilaan. Sillä myös sääntöjen mukaan meille kuuluu ihmisten lisäksi eläinten hyvinvoinnin lisääminen.

Muutenkin uusia tuulia on näköpiirissä, sillä tilat omistava Seppo Sjöblom lupasi meille seuraavankin kerroksen käyttöön. Tästä iso kiitos Sepolle. Tilaa on nyt yhteensä reipas 100 neliömetriä.

Kuvioissa on myös uusi vapaaehtoinen yhteiskuntavastuunkantaja Jukka, jonka varaan laskemme yhtä ja toista. Kävijöitä kaivataan ja joukossa saisi olla ostajiakin enemmän. Ja toki, kun tilaa on nyt lisää, mahtuu sisään taas lahjoituksiakin.

Ei kommentteja: