Kevät on mukava aika, oikeastaan vuoden paras. Ilmaista C-vitamiinia saa koivunlehdistä, jotka eivät ole vielä kovin kitkerän makuisiakaan. Ja maa lykkää ainakin meillä nokkosta. Niitä käytin jo kerran pinaatin sijaan, kun tein täytettyä munakasrullaa.
Kokonaan olen unohtanut koivun mahlan. Sitäkin kai näihin aikoihin kannattaisi alkaa heruttaa koivujen rungosta. Mahla ei tosin kummoiselta maistu, mutta on tosi terveellistä. Sen maku muistuttaa lähinnä liikaa lantattua mehua. Jokilaaksossa on koivikkoakin, joten mahlametsään tästä mars!
Ja kohta alkaa taas voikukka puskea kukkia ja varsinkin lehtiä. Voikukan lehteähän voi myös käyttää salaatinlehden korvikkeena tai niitä täydentämään. Terveellisiä ovat nekin. Joskus kyllä mietin, miten terveitä ihmiset, jotka käyttävät kaikkia mahdollisia luonnon antimia, oikein ovatkaan. Vai ovatko kuitenkaan?

Jotta tuolla luonnossa liikkuessa ei erehtyisi luulemaan, että kevät olisi jo kovinkin pitkällä, valkovuokot muistuttavat, että ei olla edes ihan toukokuun puolivälissä. Yksi hienoimmista kevään näkymistä on, kun joka suunnalla maa on täynnä valkoista vuokkomattoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti