Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Lähtekää mukaan tähän hankkeeseen

Kuten moni tai ainakin joku tietää olemme Elämän tähden yhdistyksenä, mutta myös henkilöinä http://pattayasuomiseura.fi/ toiminnassa mukana.
 
Tämä järjestö tekee Pattayalla huumeiden käytön vastaista työtä
Sen hallituksen jäsenen, Juhani Hytösen aloittama keskustelu Seuran uusien tilojen hankinnasta on poikinut https://www.facebook.com/pattayasuomiseura sivuilla keskustelua. Joukossa vilisee tietoa ja tietämättömyyttä, joita osaltani korjaan.

Vajavaista tietoa on annettu myös yhdistyksemme toimesta, jota pahoittelen. Palstoilla on kyselty muun muassa hallituksen tai yhdistyksen kokousta, jossa tilat olisi päätetty hankkia. Pattaya Suomi-Seura ry ei tule omistamaan tiloja, joten se ei silloin myöskään voi päättää niiden hankkimisesta. Jos hanke onnistuu, on sen sijaan tiloihin siirtymistä käsitelty monessakin kokouksessa ja pienissä porukoissa. Aina tilanteen mukaan. Aikoinaan yhdistyksemme sitten päättää kuinka monta osaketta on syytä omistaa uusista tiloista.

Suomalaisten toimesta Pattayalle on perustettu yritys, Pattaya Finland Co., Ltd, jolle on nimetty käynnistysvaiheen hallitus. Kyseinen yhtiö tulee omistamaan Seuran käyttöön tulevat tilat. Yhtiöstä voivat osakkuuksia hankkia halukkaat yritykset, ylipäätään yhteisöt sekä henkilöt, suomalaiset, thaimaalaiset jne. Siis kuka tahansa sopivaksi katsomansa määrän euroiksi käännettynä 100 euroa/osake. Valtaa käytetään samassa suhteessa. Mitä enemmän osakkaita tulee, sitä vähemmän on Pattaya Suomi-Seura ry:llä tarvetta tilojen omistukseen. Lähtökohtaisesti omistamisen sijaan yhdistyksemme tulee tekemään tilojen käytöstä pitkäaikaisen sopimuksen tilojen omistajan, Pattaya Finland Co., Ltd:n kanssa. Elämän tähden ry on jo tässä vaiheessa hankkinut kaksi osaketta, jotka antavat ainakin jokaiselle yhdistyksemme jäsenelle rakennettavat talon katolle tulevan uima-altaan ja saunan käyttöoikeuden. Kaupanpäällisenä tulee huima näköala Siaminlahdelle. Joten hyvät lukijat, sijoittakaa hyvään asiaan 100 euroa ja lähtekää kantamaan tällä tavalla yhteiskuntavastuuta.

Tilojen osalta minulle ei ole tullut yhtään perustelua miksi maksaisimme mieluummin vuokraa kiinalaisille melkoisen summan vuodessa tai kuka ylipäätään vuokranantajanamme henkilönä nykyisissä tiloissa loppujen lopuksi onkaan. Sijainnista voimme olla montaa mieltä ja tottakai vaihtoehtojakin voisi olla. MUTTA, kun käytännössä rahaton yhdistyksemme lähtee tavoittelemaan mieluiten jäsenistön omistamia tiloja ilman käteisvaroja ja ainakin tällä hetkellä ilman lainarahoja, on tehtävä monta kompromissia. Jos kyseistä rakennushanketta eteenpäin vievä Juha Timonen ei olisi tullut vastaan ehdoissa, ei hankkeessa oltaisi päästy tähänkään saakka. Tässä vaiheessa ovat kuitenkin karisseet vaihtoehdot.

On siis itsestään selvää, että ulkopuoliselle vuokranantajalle vuodesta toiseen maksaminen ja jatkon suhteen epävarmuudessa eläminen ei ole Seuran kannalta paras vaihtoehto. Lisäksi silloin kaikki remonttien ja kunnostusten hyöty jää viime kädessä tilojen omistajan hyväksi. Joten jos jollakin on tiedossa vaihtoehtoiset tilat tai edes tapa kuinka sellaiset hankitaan ilman käteisvaroja tai ylipäätään uusi toimintatapa, olisi ehdotukset hyvä saada kritiikin lomassa tänne koko kentän arvioitavaksi.

Parin henkilön toimesta osansa on myös saanut yhdistyksemme tapa viedä asioita eteenpäin. On totta, että puheenjohtaja päättää paljon yksin asioista, joskus ehkä vähän liikaakin. Puheenjohtaja, kuten me kaikki, olemme kuitenkin kokonaisuus eikä mieleeni tule toista henkilöä, joka olisi vienyt yhtä suurella sydämellä Seuraamme eteenpäin. Kritiikki sijansa saakoon, mutta sen antamisen yhteydessä tulisi muistaa myös vaihtoehdot. Ja ehkä ennen kaikkea se, että jokainen hallituspaikka on vuosittain katkolla puheenjohtajuuksineen. Siellä vaihtuu joka vuosi koko hallitus, jos se on jäsenistön tahto.

Jorma Soini, varapuheenjohtaja
Pattaya Suomi-Seura

Ei kommentteja: