Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. toukokuuta 2014

Siivouspäivä

päivis: En ole kovin innokas siivoamaan. Pölynimurin ottaminen esille tuntuu joskus liian vaivalloisesta. Siksi harjailenkin mieluummin. Mutta harjallahan ei mattoja saa oikein siivottua. Sen huomasin tänään, kun vein pari viime kesän Asuntomessuille hankittua mattoa ulos kaiteelle tuulettumaan. Pölyä riitti, vaikka kuinka pitkään hakkasin niitä. Sinne jäivät tuulettumaan ja päätin käydä Ikeasta ostamassa uudet matot niiden tilalle. Jäi vielä tänään ostamatta, koska on helatorstai. Jopa lähikauppamme Lahelassa oli kiinni.
Ikeassa on paljon kauniita mattoja.
Tämä voisi sopia meille.

Siivoamisessani ei oikein ole mitään kirjoittamisen arvoista, mutta löysin eilen töissä talteen ottamani artikkelin, jossa kehuttiin käsillä tekemisen tärkeyttä vastapainona työlle, jossa palkka juoksee siitä, että yrittää käyttää päätään. Siivoaminen tai puutarhan hoito ovat hyviä luovuuden edistäjiä. Niiden ansiosta ei siis tule vain puhdasta ja maa lykkää porkkanaa ja perunaa. Odotan kovasti, miten hyvin työt huomenna luistavat.

Toinen äskettäin lukemani, töihin liittyvä ajatus koski työtehoa. Jutussa lueteltiin syitä, jotka heikentävät töihin keskittymistä. Yksi oli se, että työkaverit tulevat häiritsemään, kun pitäisi syventyä esimerkiksi kirjoittamiseen. Olin sen jälkeen kipsissä, kun oli asiaa työtoverille. Pyytelin anteeksi, että häiritsin. Luulen saaneeni synninpäästön.

Keskittymistä häiritsee jutun mukaan myös sähköposti. Poistin välittömästi sähköposteilta ilmoitukset ja kilahdukset, jotka kertovat, milloin koneelle tulee uutta postia. Vähän se vähensi sähköpostien selailua pitkin päivää, mutta eipä minulla silloin ollut myöskään mitään erityisen paljon keskittymistä vaativaakaan. Mutta aion jatkaa näin. Katson sähköpostit harvemmin. Sähköpostihan ei ole mikään puhelin, johon pitäisi heti rynnätä vastaamaan.

Olen etätöiden kannattaja ja onnekseni saan niitä myös tehdä. Yksi tapa, jolla työhön keskittyminen jutun mukaan paranee, on tehdä sitä jossain muualla kuin työpaikalla. Kahvila, kirjasto tai joku muu työympyröistä poikkeava paikka edistää keskittymistä. Kannatetaan!

Ei kommentteja: