Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Huolen aihetta ja saunan tekoa

Tältä Sosiaalikontti, tuleva saunamme  näyttää
jormas: Tapanani on ajella partaa silloin tällöin eikä säännöllisesti. Ja sen kyllä huomaa vilkaisullakin, jos minua vilkaisee. Parranajon tein taas pari, kolme päivä sitten. Ja tänä aamuna mainitsin asiasta päivikselle, sillä hän ei ollut huomannut mitään. Pitäisikö tehdä päätelmä, että hän ei edes vilkaise minua?

Asian tekee vielä enemmän pohtimisen arvoiseksi, sillä hän ja minä annamme päivittäin ainakin yhden suukon toisillemme. Aloitteellinen on usein se ken lähtee Jokilaaksosta leivän perään tai muuten vaan. Nyt ajattelen ja kyselen itseltäni, että katsooko vaimo lainkaan ketä suukottelee? Vai kelpaisiko suukottelukaveriksi kuka tahansa partasuti? Että voisiko huushollissamme olla tilallani peräti vaikka mikä kulkija, joka olisi varustettu mahdollisesti äänelläni? Ja tarvitaanko edes ääntäni, sillä välillä koen tulevani sen verran huonosti kuulluksi?
Tuuraajiahan olen käyttänyt aiemminkin, sillä Santeri A tanssi häävalssin puolestani, entinen työtoverini Rolf Rautianen vei päivikselle syntymäpäivätervehdykseni ja -lahjani ja niin edelleen.

Tähän tulee löylyhuone
Mutta  tänään alkaa kauan suunnitelmissa ollut Intiimisaunan teko. Sen teemme merikonttiin, kuinkas muuten. Meillä on nimittäin pihapiirissä ollut jo jonkun vuoden niin sanottu Sosiaalikontti, jossa harjoittelimme Merikonttikotimme käytäntöjä, tekniikoita, kosteuden eristämistä, ilmanvaihtoa ja kondensiovesien hallintaa. Ylipäätään kaikkea teknisesti konttikotiprojektiimme liittyävää.

Nyt kun Duokoti on valmis ja hyväksi havaittu sekä testattu, on pesutorni, tiskiallas ja joitain muita toimintoja siirtynyt Sosiaalikontista pois ja tilaa jäi uudelle käytölle. Teemme sinne sähkökiukaallisen, tervaleppäisen Intiimisaunan kahdelle hengelle, jonne kyllä sopuisasti saattaa mahtua saunojia tuplamäärä.

Suihkupaappi on valmiina, mutta tiskialtaan
tilalle tulee pesuallan kaappeineen
Saunatyömaa laittanee itsemme lisäksi myös rakennusvalvonnan pohtimaan jotain lupiin liittyvää. Sillä vaikka meillä on suihku ynnä muut ja vesi tule raanasta, kuten monella muullakin, ei vesi tule rakennukseen putkia myöten. Vaan tuomme sen jatkossakin entiseen tapaan peräkärryllä 1000 litran säiliössä. Siitä pumppaamme sen kontin sisällä olevaan, samankokoiseen säiliöön. Meillä ei siis ole juokseva, vaan kantovesi. Tuusulan rakennusvalvonta on suhtautunut ylipäätään merikonttihankkeisiimme myönteisesti, joten eiköhän tämäkin tästä.

Kaiken kaikkiaan myös tässä hankkeessa taitaa olla jotain uutta, sillä saunakontissa mukana kulkee löylyhuone, pukuone, kompostoiva käymälä, pesuallas allaskaappeineen, sähkökiuas, jääkaappi ja pakastin, lämmisvesivaraaja, suihkukaappi, tuhat litraa vettä, säilytystilaa ja paljon muuta.

Ei kommentteja: