Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 30. toukokuuta 2014

Minäkin tyrmistyin

jormas: päivis sanoi tyrmistyneensä, kun luki blogini, jossa pohdiskelin valitseeko hän kuinkakin tarkkaan suukottelukumppaneitaan. Nyt oli minun vuoroni tyrmistyä hänen blogistaan, jossa puheenaiheena oli pölyyntyneet matot. Että kun eivät lähde harjaamalla puhtaaksi ja imuri on liian isotöinen kapistus käyttää, niin mennään Ikeaan ja ostetaan uudet matot. Onneksi se ei ollut eilen auki. Vaikkakin luulen, ettei se tehnyt muuta kuin siirsi hankinnat tähän päivään. Ehkä uudet matot ovat kuitenkin paikallaan, sillä entisetkään eivät olleet käyttöömme tulleessaan uusia. Vaan käytettyjä neulehuovan paloja, joita oli tallonut Hyvinkään asuntomessuilla arviolta 20 000 jalkaparia vuosi sitten kuukauden aikana.

Niilo ja osa hänen valtakuntansa eläimista Pikkulammellamme
Intiimisaunan teko edistyy nyt kolmatta päivää Sergeivetoisena. Pystyvä ja oiva mies, joka ei lukuisista suomivuosistaan huolimatta ole nähnyt tarpeelliseksi opetella kieltämme. Hän on sen suhteen kuin minä Thaimaassa, sillä osaan paikallisella kielellä kaksi asiaa: Tilata ruokaa "kaupat kai" eli kanaa riisillä ja sanoa "savadi kap", eli hyvää päivää tai sinne päin. Golfkentällä olen ollut sen verran siellä, että sieltä on korviini tarttunut kaksi kohdallani gaddyjen eniten käyttämää sanaa: "Hiekalla ja vedessä".

Thaimaasta vielä sen verran, että siellä lämpöä riittää ja joskus sadettakin. Joitakin juttuja siellä kuitenkin Suomesta kaipaan tai ainakaan niitä ei Pattayan ympäristössä ole. Yksi on sateen jälkeen kesän tuoksut, jotka ovat Suomessa aivan omaa luokkaansa, jos sattuu paikkaan, jossa on luontoa ympärillä. Tänä aamuna oli sellainen hetki, kun kävelin postilaatikolle hakemaan olematonta aamupostia Satakielimetsikön laitaa. Sillä eihän tänään lehtiä tullut, mutta Niilolle tulee tarve päästä tarpeille sataa tai paistaa, on helatorstai tai ei. Ja sitä paitsi Soiniityntien sillan rautaveräjä oli käytävä avaamassa Sergeille joka tapauksessa.

Ei kommentteja: