Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. maaliskuuta 2014

Omaperäistä rakentamista

päivis: Thaimaassa voi syntyä ajatus, että täällä on varsin vapaata harrastaa ainakin lisärakentamista, kun kerran on rakentamisen alkuun päästy. Voi olla että ajatus on todenperäinen tai sitten ei. Seven Seasin työmaalla kuulimme, että viranomaiset vaativat tekeillä olevien korkeiden rakennusten ympärille laitettavaksi suojaverkon. Sen tarkkaa tarkoitusta ei ihan voi tietää, mutta suojaa se varmaan sisällä olijoita vähän mahdolliselta tuulelta, paitsi ehkä siinä tapauksessa, että verkot itsekin lepattavat tuulen mukana. Mutta se on määräys.

Yksi vastapäisen talon huoneista tuntuu melkein
roikkuvan tyhjän päällä. Ulokkeen alapuolella on
alakerran ravintolan tiskauspaikka.
Kotikadullamme kuitenkin syntyy tuo ajatus, että jokainen kiinteistön omistaja ja ehkä lähes vuokralainenkin voi toteuttaa omaa rakentamisen vimmaansa mielin määrin. Vastapäiseen kolmikerroksista kerrostaloriviä on paikoin korotettu kerroksen verran rakentamalla lisähuone katolle. Noissa asunnoissa on oletettavasti kaikki mukavuudetkin, koska esimerkiksi yksi Jomtienin rannan hierojista asuu vastapäisessä kattoasunnossa.

Myös parvekkeita muokataan hyvin innovatiivisesti tarpeiden mukaan. On laajennettu parvekkeita, on tehty niihin seiniä ja ikkunoita ja joissain tapauksissa koko kerroksen huonetilaa on jatkettu yli ulkoseinän. Myös sellainen on tuossa meitä vastapäätä. Seinien värinkin voi vapaasti valita, joten pitkässä kerrostalossa voi olla vaikka kuinka monenlaista ulkoseinän väriä.

Tuskinpa Pattaya Suomi-Seurankaan alakerran tilojen yhdistäminen väliseinää purkamalla on kulkenut minkään Chonburin rakennusvalvontaviranomaisen kautta. Sen sijaan siihen on saatu lupa tilojen omistajalta, hotelli Welcomelta, jolla piti vielä maksaa siitä, että seinään tulee aukko. Jos seura näistä tiloista pois muuttaessaan rakentaa aukon kohdalle seinän, tilojen omistaja palauttaa kyseisen maksun seuralle. Näin muistelen.

Ei kommentteja: