Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Työpäivä

jormas: päivis kannusti kirjoittamaan työasioista, kun hän kertomansa mukaan "kirjoittaa ruokahömppää, vaikka se kuuluukin hidastamiseen". Mutta se on kyllä totta, että tänään oli leipätyön kannalta ja kanssa oikein mielenkiintoinen päivä. Aamurutiinit olivat entisenlaiset lehdenhakuineen, joskin kevään mukanaan tuoma uusi, mielenkiintoinen ilmiö ja puuha on luonnon tarkailu. Vesilintuja meillä onkin täällä jo melkoinen määrä, mutta elämää tulee muuhunkin luontoon.
Mutta niihin töihin. Järvenpäästä startattiin pienen porukan kanssa Vihdin Selkiin ja kyllä vain, konttiaihioihin on laitettavissa hyvinkin kohtuudella lattian alapuolelle uretaania reippaat 200 mm sekä levyinä että vaahtona ja kattoon saman verran levyinä. Kun myös päädyt voivat olla 200 mm:n eristeillä ja pitkät seinät 100 mm, niin ollaan varmasti hyvin lähellä vaatimuksia. Ikkunoihin, oviin, varaavaan takkaan sekä lämmön talteenottamiseeen huomioita kiinnittämällä uskoisin täytettävän mahdollisen eristevajeen. Mutta varsinaista näkyvää edistymistä voi tulla vasta sen jälkeen, kun valmiiden suunnitelmien kanssa olemme päässeet neuvotteluyhteyteen rakennusvalvonnan kanssa. Sen johdosta tulikin pidettyä päivän mittaan pitkähkö palaveri arkkitehti Tiensuun kanssa ja hyvätä näyttää.
Toinenkin tärkeä hanke oli ohjelmassa Wärttinä 2:n suunnittelupalaverin muodossa. Järvenpäähän on siis tulossa hieno asumispalveluyksikkö, jossa monen muun asian lisäksi otetaan huomiaan juovien päihdeongelmaisten tarpeet. Arkkitehti oli tehnyt oivaa työtä ensimmäisten suunnitelmien muodosssa, mutta paljon on vielä työtä edessä ennen kuin asukkaat voivat muuttaa uusiin asuntoihin ja aloittaa niistä kotein tekemisen. Nimittäin asunto ja koti ovat kaksi eri asiaa.
Tonttikatselmustakin ehdin päivän mittaan käymään läpi myös Tuusulan osalta, sillä päihteellisen asumisyksikön tarve on Tuusulassakin ilmeinen.
Päivän ohjelmaan nousi myös tuleva hovioikeuden istunto toukokuun lopulla, jossa jatketaan Riihisäätiön yleishyödyllisyyden purkamista. Prosessissa olen mukana Patentti- ja rekisterihallituksen asiantuntijatodistajana.
Työpäivän päätti jokapäiväinen sähköpostikommunikointi sekä tällä kertaa lvi-osaajan tutustuminen Jokilaakson Sosiaalikonttiin. Tuntui oikein mukavalta saada alan pitkäaikaiselta osaajalta myönteistä palautetta. Sovimme myös, että ensi viikolla mitataan kosteudet, sillä seinärakenne tehtiin aivan toisin kuin kirjoista oppinsa saaneet suunnittelivat.

Ei kommentteja: