Mikroaaltouunien kehittely on ilmiselvästi pohjautunut ajatukseen, että ihmiset ovat kiireisiä ja haluavat saada ruokansa nopeasti valmiiksi. Ainakin se on mahdollistanut einesruokateollisuuden kasvun, koska suurin osa ihmisistä varmasti käyttää mikroa ruoan lämmittämiseen. Tietysti moni lämmittää itse tekemiään ruokiakin. Mutta kai kaiken takana on kuitenkin pyrkimys hoitaa jokin asia pikaisesti.
Myös meillä mikroaaltouuni on lämmitysväline, mutta olen minä valmistanut Jormalle (minähän olen kasvissyöjä) jauhelihakastikettakin mikrossa. Se mikro tosin on hieman monitoimisempi kuin perusmikrot, mutta luulen että saman voisi tehdä tavallisellakin laitteella.
Matkakodin perusmikrolla tein ensimmäiset kananmunankypsennyskokeilutkin. Opittuani kypsentämään riisit ja makaronit mikrolla, keksin kokeilla, onnistuisiko makaronilaatikon valmistaminen mikrossa. Onnistuihan se.
Ostin kokeilujani varten Lékué-merkkisen turhakkeen. Ruoan valmistus mikrossa onnistuu parhaiten ihan tavallisella, korkealaitaisella lasiastialla. |
Mikromakaronilaatikko ei saa pintaansa kaunista rusketusta, niin kuin uunissa tapahtuu, mutta maussa ei ollut moitteen sijaa. Itse asiassa en muista koskaan tehneeni niin pehmeää makaronilaatikkoa kuin tämä oli. Käytin täysjyväkierrepastaa. Kokki voi tietysti oman makunsa mukaan laittaa laatikon sekaan mitä lystää, niin kuin uunissa kypsentäessäänkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti