Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kaikkien aikojen juhlat

jormas. Vuonna yksi ja kaksi tai tarkemmin sanottuna 21.10.2007 pidettiin Tuusulan Mutterimajalla kaikkien aikojen pirskeet. Juhlimme silloin Sininauhasäätiön 50-vuotispäiviä, joka tulikin päivälleen täyteen kyseisenä päivänä. Sitten juhlimme tasavallan presidentin minulle myöntämää sosiaalineuvoksen arvoa. Sen lisäksi Mutterimaja siunattiin käyttöön. Ja kuin kruununa koko juhlalle, astelin päiviksen kanssa vihille ja Sininauhaliiton toiminnanjohtaja, pastori Aarme Kiviniemi vihki meidät kauniissa Mutterimajassa.
Eeki Mantere ja hänen biisinsä Tuhansien tähtien hotellí, on liittynyt varsinkin minun historiaani iät ja ajat ja kappale soi myös juhlissa, joskaan ei enää Eekin esittämänä, sillä Eeki oli siirtynyt taivaallisille estradeille esiintymään. Saattelipa päivis kerran Eekin käsikynkkää esittämään kyseisen kappaleen Asunnttomien yönä Sininauhasäätiön sakraalitilaankin Hämeentielle. Ja sieltä sitten tilaisuuteemme ravintola Kaiffariin, jossa poliitikot löivät kättä päälle Mutterimajan rakentamisesta. Yksi käden paiskaaja oli muuten nykyisen Sininauhasäätiön toimitusjohtajan Satu Taiveahon puoliso Antti Kaikkonen.
Eeki Manteretta, alias Viktor Kalborrek ja Santeri A:ta, alias Santtu yhdistää muun muassa Manne TV, joka joutui vaihtamaan nimensä Romano TV:ksi, kun me valkolaiset tiedämme mikä loukkaa mustalaisia ja mikä ei. Tästä linkistä kuitenkin palanen sitä parasta Manne TV:tä: http://www.youtube.com/watch?v=Rp-6aKQbKNE.

Santtu oli joka tapauksessa myös pirskeisiin kutsuttu, sillä minusta ei ole häävalssiin tanssijaksi. Joten Santtu tuurasi minua ja vei päiviksen valssin pyörteisiin. Santtu ja jo hänen isänsä on ollut hyvä kaveri läpi elämäni niin hyvässä kuin pahassakin. Häävalssina oli Kulkurin valssi, jonka Tapsa Rautavaara on esittänyt unohtumattomalla tavalla. Tapsa myös kuului tuttavapiiriini ja hänen kanssaan tuli jokunen tuoppikin kallistettua.
Santun kanssa iskemme tarinaa silloin tällöin, kun kohdakkain satutaan. Hän pitää nykyisin kuppilaa sen talon (Hyrylän Elanto) kellarissa, jossa minut on yläkerrassa laitettu alkuun yli 60 vuotta sitten. Santtu käyttää edelleen kävelleessään keppiä pudottuaan lumitöitä tehdessään katolta, josta hänelle viisastelen silloin tällöin. Tänään taas oli sellainen päivä ja tuumasin hänelle, että on mennyt maailman kirjat sekaisin, kun mustalaiset loukkaa jalkansa töitä tehdessään. Tähän Santtu: "Että aivan, ja minäkin asun kivitalossa ja sinä Soini matkailuautossa kuten mustalaiset konsanaan.

Ei kommentteja: