Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 25. helmikuuta 2012

Terveisiä Mikkelin maisterille Brasiliaan

jormas: Toissapäivänä tuli televisiosta jääkarhuista. Äiti sellaisesta ja sen lapsesta, jotka asustavat Ranualla. Isukista ohjelma ei puhunut mitään. Päivä Ranualla oli merkityksellinen, sillä äiti-karhu mursi pesäonkalonsa oven ja tuli haistelemaan kevättä. Ja ennen pitkää ulos tuli myös poikanen, jonka selviytyminen aikuiseksi alkaa olla jo varmaa, sillä elettyä elämää on takana jo useampi viikko. Poikasista, siis vankeudessa syntyneistä jääkarhuista taitaa ensimmäisen viikon aikana menehtyä lähes puolet. Luulen, että syyllinen on äitee itse tai immeiset, jotka eivät anna sille rauhaa hoitaa lapsiaan.
Mikkelin maisterin menopeli kyselee isäntäänsä, että pääsisi maailmaa kiertamään
Joka tapauksessa tapauksen kunniaksi päätin kaivaa kinoksista Mikkelin maisterin Skoda-auton, jonka kaima-Jorma jätti Jokilaaksoon talviunille. Hyvin oli autolle uni maittanut, sillä kun kaivelin avaimia jemmasta ja autoa kinosten keskeltä, se ikään kuin jo hyvinkin virkeänä hörähteli avainten kilinän kanssa samaan tahtiin. Kun menopeli viimein kinosten alta löytyi ja laitoin akunkengän kiinni, niin ei kunnolla tosiaan ehtinyt avainta asettaa virtalukkoon, kun auto innostui lähtemään käyntiin. Annoin sen käydä parituntisen, kun menovettäkin näytti olevan tankki täynnä. Sen päälle kokeilin myös jarruja, sillä maisteri kertoi viime seisokin jälkeen käyneen niin, että vaikka kaikki muu oli valmiina lähtöön, niin jarrut eivät, vaan makasivat niin sanotusti päällä. Vaan nytpä ei niin ollut, joten ainakin Matin päivänä Skoda on valmiina palvelemaan Jorma-kulkijaa, jos hän Rio de Janeirosta koto-Suomeen joskus palaa.
Muutenkin kevät tekee tohinalla tuloaan ja saattaa hyvinkin olla, että päiviksenkin bongaama lintu on rastas, olisiko musta-sellainen? Uutta kevään ääntä on luontoon varsinkin lintujen laulun muodossa joka tapauksessa tullut. Tiedä onko uusia laulajia tai muuttuuko vanhojen ääni kellossa, kun pitäisi ruveta katselemaan tulevan kesän puolisoa. Linnuistakaan kun kaikki eivät ole niitä joutsenen lailla eliniäksi samaan puolisoon sitoutuneita.
Myös Konttikoti-projekti on edennyt. Eilen saimme viimein Duo- ja Sinkkukodin julkisivukuvat, jotka mahdollistivat yhteistyökumppaneiden metsästyksen jatkamisen. Sinkkukodin aihio onkin jo Vihdin Selkissä ja Duokodin aihiotkin seilannevat jossain päin meriä tai maanteitä Kiinan ja Suomen välillä. Niistä odottelemme valokuvia, jonka jälkeen lyömme Elämän tähden ry:n nimissä tilauksen lukkoon. Tällä hetkellä tuntuu, että tarvittaisiin useampi kielteinen palanen, jotta koekodit eivät valmistuisi.

Ei kommentteja: