Ihmiset ostavat nykyisin ruokakaupasta erilaista ruokaa kuin aiemmin. Etenkin arjessa suositaan kotiruoan korvikkeita eli nopeita ja helppoja ruokaratkaisuja. Viikonloppuisin ruoanlaittoon voidaan yhä panostaa enemmän. Kauppojen tuotevalikoima on moninkertaistunut, ja uudet tuotteet heijastavat muuttuneita ruokatrendejä ja elämäntyylejä.
K-Supermarket Raisio Centerin pitkäaikainen kauppias Timo Könttä kertoo, mitkä tuotteet ovat erityisen suosittuja ja millaisten tuotteiden suosio taas vähentynyt. Aiheesta on päivän Hesarissa pitkä ja oikein hyvä juttu, mutten tiedä onko se maksumuurin takana. Linkki siihen on kuitenkin tässä.
Kaukana takana on aika, joilloin kaupasta haettiin maitoa omalla kannulla, johon kauppias mittasi juoman pitkävartisella maitomitalla. Taisi olla alumiinia. Oman kannun kansi tiivistettiin sitten voipaperilla, ettei maito roisku yli esimerkiksi polkupyörän ohjaustangossa.
Leipää oli tummaa ja vaaleaa; ekstrana ranskanleipää. Ruisleipääkin oli kahta sorttia. Limppuja ja reikäleipiä, joita nykyisin saa valmiiksi viipaloitunakin.
Lihatiskillä oli sellainenkin erikoisuus kuin "roiskeet". Ne olivat valmiiden lihatuotteiden ja makkaroiden kantoja, jotka jäivät ikäänkuin tähteeksi kaupassa tehdyistä viipaloinneista. Roiskeilla oli halpa kilohinta ja vähän sattumankauppaa mitä kauppias sattui paperiin käärimään. Jauhot olivat isoissa laareissa, joista mitattiin asiakkaalle paperipussiin haluttu määrä. Ei ollut digitaalisia vaakoja, vaan paino katsottiin viisarista tai vaakan vastapunnuksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti