Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Vajaa viikko, niin olen Thaimaassa

Ensi perjantaina astun Hesinki-Vantaan lentoasemalle ja lennän Finnairin sinivalkoisin siivin Bangkokin Suwarnabhumin kansainväliselle kentälle.

Kaikki lentoon ja maan läpi seuraavan yön, 25 aseman junamatkoineen makuupaikalla liittyvä on jännittävää kuin Netflixin sarja tai elokuva konsanaan. Joita valmiiksi tallennettuina kuuntelen matkalla ja perillä korvakuulokkeilla sekä ilman ja katselen kämmenenkokoisella älylaitteellani. Ensin siis yö taivaalla, sitten seuraava kiskojen kolinaa kuunnellen lakanoiden välissä. Voi olla, että osansa saa joku myös mukana samassa laitteessa kulkevista sähkökirjoista. Joiden niidenkään lukemiseen ei tarvita nettiyhteyttä eikä lukuvaloa.

Jännitys alkaa oikeastaan jo siitä, kun tilaan Suomessa e-viisumiin tarvittavia dokumentteja. Sillä myös kotimaan viranomaisilla ja liitteiden tekijöillä on omat kotkotuksensa. Tämän sain huomata, kun kerran aiemmin hain pankin liitetiedostona lähettämän, allekirjoitetun saldotodistuksen. Tähän notaari, että tämähän on kopio ja hän vahvistaa vain alkuperäisen. Onneksi osaomistuskoira-Niilo pyöri valtion virkailijattaren (lue haltiattaren) jaloissa. Joka sen huomattuaan huudahti ihastellen: "Voi kun sinulla on ihana koira! Joten menköön ihan koiran vuoksi kopio hyväksyttynä tällä kertaa."

Tälläkin kertaa tuli ylimääräinen kokkare tai meinasi peräti suunnitelmat tyssätä saldotodistukseen. Sillä vaikka hakemuksessani oli riittävät tulot kertova eläketodistus Ilmariselta, tuli Thaimaan suurlähetystöstä lisäpyyntö:

"With regards to your e-Visa application, Reference No. HEL001-202409-2589016, the Royal Thai Embassy/ The Royal Thai Consulate-General would like to request for additional documents as follows: Other request documents: Alkuperäinen todistus varallisuudesta, joka on käytettävissä säästö- tai käyttötili jne". 

Minä sinne laitatin sitten uudelleen eläketodistuksen ja sähköpostilla perään kääntäjän avulla ja loistavalla englannin kielitaidollani lisäinfoa. Johon kukaan ei vastannut. Sen sijaan seuraavan päivän sähköinen kuriiriposti toi vuoden viisumin. Joka on käyttökelpoinen kaksi vuotta, kun käy ennen ensimmäisen vuoden loppua vähintään naapurimaassa. Jos visa ei ole kuvan "multiple", pitää silloin ostaa lisämaahantuloja tarpeen mukaan Ulkomaalaisvirastosta eli Immigrationista ja sen puuttuessa poliisilta.

Moni kutsuu mainittua viisumia, tyyppi O-A ( Long Stay Visa) eläkeviisumiksi, jota se ei ole. Eikä se ole turistiviisumikaan, vaan oleskeluviisumi yli 50-vuotiaalle, joka ei anna mahdollisuutta työntekoon. Ehkä aiheeseen liittyy pitkin aasin- tai Kwaijoensiltaa myös jotain maan ajokorttikäytännöstä. Joka katsoo, että on kyseessä vuoden tai kolmen kansainvälinen ajokortti, kelpaa se maksimissaan tiukan paikan tullen vain turistiviisumin, eli 90 päivän ajan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jään kaipaamaan kirjoituksen lisäksi sinun "omalaatuista" persoonasi. Olet yksi iso ja ihana väriläiskä. Toivon, että taas tapaamme kesällä. Toivon onnellisuutta ja sydämen iloa sinulle sinne Thaimaaseen Hyvää matkaa.🍁🍂🍂🍁👍🌷

For life kirjoitti...

Kiitos paljon, kuka sitten oletkin. On oikein mukava matkaeväs, kun joku kaipaa osaa minusta. Mutta kirjoitanhan sieltäkin ja ehkä tosiaan sinut tapaan ensi kesänä