Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. toukokuuta 2024

Jääkiekkoa vielä kerran

Leijonat kampesi eilen ottelussa naapurimaata vastaan Prahassa tasoihin 58 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla Konsta Helenius sai jäähyn koukkaamisesta ja Ruotsi ei ylivoimalla erehtynyt, vaan voitti 2–1. Mestarivalmentajan ura Leijonien päävalmentajana päättyi pettymykseen, joka ei omiaan eikä itseään kritisoinut.

– Peli oli sellainen, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Hieno taistelu meiltä ja nostimme loppua kohden tasoamme. Siinä tuli vielä vähän apua hyville pelaajille tuomareiden puolelta. Harmittaa tuo viimeinen jäähy, mikä ei ollut jäähy. Tuomaritarkkailija ei siltikään tuota myönnä. Tuomarit eivät tee ikinä virheitä, Jalonen murisi MTV Urheilun kameroiden edessä.

Tietenkään maalivahtien torjunnat eivät kerro kiihkeän ottelun koko totuutta, mutta jotain ne kertovat: "Emil Larmi Suomi 31 ja Filip Gustavsson 18 torjuntaa." Suomi pääsi ylipäätään jatkoajalle koska se otti veskarin pois maalilta korvaten sen kenttäpelaajalla. Nyt jälkikäteen kun kuuntelen suomalaisia tiedotusvälineitä, Kummolaa ja päävalmentajaa, koko ottelu hävittiinkin tuomaripelin vuoksi.

Jalonen on ehkä Suomen jääkiekkohistorian paras valmentaja, mutta sokea pisteensä ja vain aikansa on hänelläkin. Mielelläni olisin kuullut suoraselkäisesti mitä virheitä hän mielestään teki itse. Tai ehkä hän ajattelee käänteisesti olevansa  yhtä "virheetön" kuin nyt suomalaisten parjaamat ottelun tuomarit. Tietysti tappio on karvas pala purra saati niellä, kuten happamat pihlajanmarjat tapaavat olla. Silti rehtiä olisi ollut sanoa reilusti ja ytimekkäästi, että Ruotsi oli tällä kertaa parempi.

Koska minusta, eikä monesta muustakaan moisiin saavutuksiin ole koskaan ollut, voisi olla hyvä pitää mölyt mahassa. Mutta olen yksi koko lystin maksajista pelaajineen, hierojineen, valmentajineen, kaikkine muine joukkoineen, matkoineen, palkkoineen ja majoituksineen. Joten katson sen antavan oikeuden ja mandaatin sanoa mitä mieltä olen siitä mitä saamme maksamillamme verorahoilla.

Ei kommentteja: