Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 25. syyskuuta 2023

Thaiarjen asioita

Viime talvena sanoin Tatalle, että seuraavalla kerralla ostan makuuhuoneeseen verhot. Vanhat olivat säälittävän näköiset, mutta pidin pääni. Nyt ne sitten hankittiin lupaukseni mukaisesti. Molempiin ikkunoihin maksoivat ommeltuina, verhotankorei'illä yhteensä euroissa kuutisenkymppiä. En tiedä onko se paljon vai vähän.

Tatan toisen huoneen karmin ovat termiitit jyrsineet, ettei ovi pysy paikalla, joten senkin aiomme uusia. Vaikka huone ei olekaan hyttysvapaa, hommaan sängyn päälle jonkin sortin hyttysverkon. Sitten on vieraille petipaikka, jos vaikka joku sattuisi yökylään tai vaikka itsellekin. 

Aamulenkillä olen joella seurannut suomalaisen mittapuun mukaan isokokoisia lintuja, jotka netin mukaan ovat katttohaikaroita. Niitähän on alkanut piipahdella Suomessakin.

Saman tietolähteen mukaan haikarat ovat muuttolintuja ja tulevat Thaimaahan talveksi. Eivät kai sitten pesikään täällä. Sitäkään tosin en tiedä mistään linnuista, että onko lapsettomilla pariskunnilla ja yksinasuvilla myös pesät vai ovatko ne vain lintulapsia varten.

Naapurin poika oli saanut isänsä kanssa legoauton koottua, jota kävin hänen kotipihassaan katsomassa. Pallojakin jakelin lapsille entiseen tapaan, mutta tänään heillä oli ylimääräinen riemun aihe, kun tulin aamun lenkkisuihkusta. Avattuani kylppärin oven, oli sen takana puolentusinaa tenavaa, jotka toivuttuaan näkemästään kirmaisivat riemullisten huutojen kanssa pitkin naapuripihoja. Morakotilta kysyin hämmentyneenä mitä lapset kiljuvat? Vastaus oli, että huutavat kaikille nähneensä farangin alasti 🤣🤣. 

Ei kommentteja: