Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 25. maaliskuuta 2023

Vietin yön Vanhan Rouvan makuuhuoneessa

En ole purkanut Aasian matkan jäljiltä käsimatkatavaroistakaan kuin puolet, kun jo valmistelen kesäkiertuetta Suomen suvessa. Jos maltan kesää edes odottaa, sillä vietin testimielessä viime yön itselleni uudessa, mutta muille vanhassa farmarimallisessa autossani. Makuupussissa patjan ja lakanan päällä, ruskeassa Marlboro uniasussa.

Sisälle matkamakuuhuoneeseeni lämpöä nollakelin sadeyöhön antoi 2000 watin lämmitin, jonka ei tarvinnut olla kuin hiukan päällä. Totesinkin itsekseni, että näillä vermeillä saattaisin pärjätä läpi talvenkin autossa asuen paleltumatta. Joka tapauksessa vietetty yö kertoi, että autossa yöpymisen vuoksi minun ei tarvitse odotella kesää.

Vaikka nukuin huonosti, en tehnyt sitä yksin, sillä kaappasin oheen kaverini Facepostauksen aamun varhaisilta tunneilta.

Vaikka heräilin pitkin yötä, yösija oli loistava. Tosin unettomuuteen saattoi vaikuttaa sekin, että kello oli iltaseitsemän paikkeilla, kun kömmin innoissani uuteen makuuhuoneeseen. Se on jo kolmas hieman tavallisuudesta poikkeava, vieraillekin tarkoitettu yösija Jokilaaksossa. Aikaisemmat ovat kodassa ja merikonttisaunan löylyhuoneen lauteilla. Kelpo paikkoja kaikki viettää yö Nukkumatin seurassa.

Eilen tein myös hankinnan, sillä ostin aselaatikon, koska asetta saa ampuma-aselain mukaan kuljettaa mukana vain silloin, kun siihen on hyväksyttävä syy, esimerkiksi matkalla metsälle tai ampumaradalle. Kuljetettavan aseen on aina oltava suojattuna pussissa tai suojatussa tilassa, eikä se saa olla ladattu. Ehkä joillakin tulevilla matkoilla olenkin menossa harrastamaan ammuntaa.

Tänään jatkan hankintoja, sillä yritän mennä ostamaan Etolasta 30 litran vesitonkan ja ehkä Bauhausista akulla toimivan matkasuihkun. Luulen, että varusteista puuttuu enää vain harkinnassa oleva varavirtalähde. Suunnitelmissa on myös etupenkeille lampaantaljat, joten voi olla, että ajan 200 kilometriä suuntaansa Yläneelle Rintalantilalle.

Muutama vierailukutsukin vuosien varrelta on muistissa, ja ohjelmassa voisi olla ainakin länsirannikkoa, Keski-Suomea, Oulun seutua, Kuusamoa ja Etelä-Pohjanmaata. Sitä paitsi maita ja mantuja voi kiertää, vaikkei olisi tervetullut minnekään tai kenenkään luokse.

Ei kommentteja: