Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. joulukuuta 2022

Onnenkantamoisia

Thaimaalaisetkin ovat innokkaita koittamaan onneaan lotossa. Sitä pelannee ⅓ kansasta. Minäkin olen ostanut joskus arvan tai pari. Lottorivin virallinen, valtion vahvistama hinta taitaa olla tällä hetkellä 80 bahtia. Sillä hinnalla arvan saa kuitenkin käytännössä hankittua vain netistä. Thailotto maksaa oikeastaan missä tahansa 100-150 bahtia, joten jonkin sortin mafia nyppää osansa. Ilman sitäkään myyjä ei kyllä jäisi nuolemaan näppejään, sillä virallinen hintakin pitää sisällään myyjän 15 % palkkion.

Elävänä on muistissa Pattaya Suomi-Seuran puuhanainen Fon, joka osti pari kertaa kuukaudessa oleviin arvontoihin omat arpansa. Hankintojen jälkeen hän ajoi joka kerta skootterillaan muutaman kilometrin Buddhavuorelle. Olettaisin lepyttämään henkiä ja pyytämään hyvää onnea. En silti tiedä onko hän koskaan voittanut. 

Maanalaiset, Underground-arpajaiset ovat vielä suositumpia kuin virallinen lotto. Osittain siksi, että voittomahdollisuudet ovat paremmat. Virallinen pääpalkintokin on suurempi, mutta sen kertoimet ovat yksi miljoonasta. Epäviralliset arpajaiset ovat osa laajaa Thaimaan pimeää taloutta, veroviranomaisten ulottumattomissa, eikä sitä ole huomioitu virallisissa taloustilastoissa. Se on myös merkittävä pikkukorruption lähde. Arvioidaan, että poliisi saa vuosittain yli 10 miljardia bahtia, liki puoli miljardia dollaria lahjuksia ja suojarahoja maanalaisesta lotosta.

Minäkin harrastan suomalaisia ja eurooppalaisia arvontoja. Lottoon, Eurojackpottiin ja Vikinglottoon, rivi tai ruudukko kutakin, menee 4 euroa viikossa. Saman verran suunnilleen kuin alkoholiton olut maksaa ravintolassa. Voittoja vuositasolla tulee säännöllisesti ja kuvasta näkee kuinka paljon. Jos jollakin on taipumuksia tai tarvetta kateuteen, tästä ei siihen ole sytykkeeksikään. Prosenteissa tappiokierteeni onkin syvä 🤭.

Mutta pikku jännitettävää on hyvä olla elämässä. Koti-Suomessa jännään viikottain osaako paperinen Aku Ankka haja-asutusalueeni postilaatikkoon. Jokilaaksossa harrastan myös Wish-verkkokauppaa, josta tilaan silloin tällöin muutamalla eurolla kaikkea sellaista mitä en tarvitse. Joskus tulee sellaistakin mitä en ole tilannut, kuten uistimia ja kalastusverkkoja 🤣.

Thaimaassa olen kerran kokeillut Lazadan vastaavaa ja tilasin Kiinasta PeeCeeX skopen ohjaustankoon kuokun kassille. Maksoi kuljetuksineen 3,10 euroa, joten ei kovin kallis hankinta. Jännittävää oli seurata netin kautta ainakin kymmenen eri vaiheen lähetyksen kulkua osoitteeseen, josta Googlen karttapalveluilla ei ollut hajuakaan. Vaan niinpä vaan koukku ilmestyi keltaisella autolla talon kohdalle, josta kuljettaja kantoi sen tuoliini ja antoi käteen.

Joten Aku Anka saapuminen sekä verkkokaupan lähetysten seuraaminen ja odottaminen on paljon mukavampaa kuin Veikkauksen ilmoitus kolme kertaa viikossa: "Ei voittoa" 🤬🤬. 

Ei kommentteja: