Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. joulukuuta 2022

Kuolemankauppiaat ja kuolemantaitovalmentajat

Kuolemankauppiaita on moneen lähtöön ja moni tekee teemalla rahaa. Jo nuorella iällä asian ytimessä ovat Hesarin uutisen mukaan espoolaiset nuoret. Surullista, ajattelen. Jotain tai paljonkin on vialla, eivätkä uutisen lapset ja nuoret taida ikänsä vuoksi joutua edes rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Aiheella rahaa on tehnyt myös useampi asianomainen itse vartuttuaan sekä lusittuaan aikansa ja kirjoittamalla vastuuttomasta elämästään kirjan. Sitä sitten joku lukee samaistuen ja ihannoiden. Sinällään mielenkiintoinen sanaleikkikin on tähän kytkettävissä, sillä alkoholisti on alkoholisti aina, vaikka lopettaisi juomisen. Näin sanovat muun muassa AA:n kautta raittiuden löytäneet. Olisiko saman logiikan mukaan varsinkin taparikollinen aina rikollinen, vaikka lopettaisi konnuudet? 

Oma lukunsa ovat asekauppiaat, joista Bob Dylan teki laulunkin. Siitä on suomenkielinenkin versio. Ase- eli kuolemankauppiaat tarvitsevat myös asiakkaansa, joista Putin ei taida olla pienimpiä. Jos oikein ymmärsin, hiljattain hän vaihtoi yhden asekauppurinkin jenkkien kanssa.

Kuolemankauppiaat liiketoimintoineen menevät menojaan ja hyvin moni meistä tavalla tai toisella keikkuu siinä mukana. Usean pienen lapsen äiti tai isä on asetehtaassa töissä, Suomessakin. Vielä tiukemmassa on ruoka Afganistanissa talebanien johdolla tai vaikka Myanmarissa eli Burmassa. Useat perheet saavat leipänsä huumeviljelmiltä. 

Tämän päivän infotulvasta poimin uuden, kuolemanteemalla ratsastavan ja tuotettaan  markkinoivan. Luin taidolla tehdyn ja taatusti massasta erottuvan työpaikkailmoituksen pariinkin kertaan. Siinä vakuutusyhtiö Kaleva etsii "Kuolemantaidon valmentajaa". Sen voi lukea klikkaamalla alla keltaista tekstiä:

 https://www.kalevavakuutus.fi/rekry/

Ei kommentteja: