Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 1. joulukuuta 2022

Joulukalenterin aika

Tänään on adventtikalenterin viidennen ja joulukalenterin ensimmäisen luukun aukaisun aika. Itselleni aarrearkusta löytyi neljännesdollari ja Tatalle vastaavasti kolikko, jonka kotimaata en tunnista. Lisäksi molemmille tietysti jalkapalloiksi naamioidut suklaahelmet.

Päivällä kävimme paikallisessa supermarketissa hankkimassa skope-varustukseeni pari kiristyshihnaa tai -liinaa lisää. Sillä edelleen on tarkoitus kaydä jossakin lähisaarille jouluna tai ennen sitä. Koh Samuilla, Koh Lantalla tai vaikkapa Krabilla. Oletan, että lauttamatkalle ei ole aluksen puolesta tarjolla kummoisiakaan kaksipyöräisten kiinnitystarvikkeita.

Samaisessa supermarketissa huomasin hyllykaupalla joulutarvikkeita ja -rekvisiittaa, joten kyllä Phatthalungissa jotkut paikalliset Vapahtajan syntymäpäivää juhlistavat ja viettävät. Ei kai siihen tarvita edes kristinuskoa. Vielä en ole huomannut joulua katukuvassa saati minkään kodin pihassa millään tavalla. Jos haluaisimme syödä jollakin lailla perinteistä, suomalaista jouluruokaa, luulen, että sitä ei hevin kaupungista löydy. Mutta ehkä olemme aattona jollain mainitsemistani saarista, jolloin saattaa tilanne olla toinen.

Oikeastaan Morakotin minulle opettama aamun tapa, että ajamme skootterilla jonnekin syömään tai haemme kadunvarresta valmisateriat kotiin, on varsin mukava. Usein aamulla pohdimmekin ja keskustelemme Googlen kääntäjän avulla ja ilman minne karautamme syömään. Jos on sattunut satamaan, on aamiaisen noutanut sadeasuinen Tata omalla pyörällään, sillä sadeviittani on Lazadan kautta tilattuna vasta tulossa Kiinasta.

Joulun merkkejä seuraan tänä vuonna aattoon saakka, olen missä tahansa. En usko näkeväni Joulupukkia enkä tonttuja, puhumattakaan Petteri Punakuorosta (engl. Rudolph the Red-Nosed Reindeer). Se on populaarikulttuurissa esiintyvä kuvitteellinen punakuonoinen poro, jonka oletetaan vetävän Joulupukin rekeä jouluisin yhdessä muiden porojen kanssa.

Pattayalla pukki sekä poro tonttulaumoineen, -lakkeineen ja ehkä joulumuorineen sen sijaan piipahtelee useammankin kerran. Ulkomailla ylipäätään resutessani olen monesti kuullut paikallisilta, että nimenomaan aito joulupukki asuu Suomessa. Valistuneimmat ovat tienneet Korvatunturinkin.

Varsinkin kun Finnair on valtion lentoyhtiö, voisi se tehdä Suomen turismin ja joulupukin tunnettavuuden eteen enemmänkin. Jos olisi valta yhdistäisin ainakin jouluksi Muumi- ja Joulumaailmat tiiviimpään yhteistyöhön. Ovathan Muumit esimerkiksi Japanissa tavattoman suosittuja. 

Ei kommentteja: