Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. joulukuuta 2022

Joulukalenterimaailma

Kaikki on netistä poimittua:

"Korruptiojoulukalenteri on hauska tapa oppia lisää vaikutusvallan väärinkäytöstä. Kalenterista paljastuu 24 vuosikymmenen aikana korruptoitunutta yksityishenkilöä, yritystä ja urheilujärjestöä. Virittäydy jouluun korruptiotietoisuudella!"

"Pariskunnille sopiva tuhma joulukalenteri ptää yllä kiihottavan eroottisen ilmapiirin koko pitkän adventtiajan aina jouluaattoon asti. Jokaiselle päivälle on oma luukkunsa, josta paljastuu uusi tehtävä. Onko se eroottinen hieronta, jaettavaksi tarkoitettu fantasia vai tuhma roolileikki? Joistain tehtävistä selviää puhumalla, toiset "vaativat" enemmän lähikontaktia."

"Kosmetiikkajoulukalenteri tarjoaa hemmottelua joka päivälle aina joulukuun alusta aattoon saakka. Kosmetiikkajoulukalentereita on erilaisia, ja niistä löytyy varmasti vaihtoehto jokaiselle joulunodottajalle. Ihonhoitokalenteri kätkee sisäänsä 24 ihanaa yllätystä, jolla hemmotella ja huolehtia omasta vartalon ja kasvojen ihosta."

"Löydät meiltä useita upeita ihonhoitokalentereita eri merkeiltä, kuten Lumene, Nivea ja Origins. Meikeistä intoileva ilahtuu varmasti, kun hänellä on joulunodotusta varten meikkikalenteri – ennen aattoa ehtii kokeilla vaikka minkälaisia uusia meikkilookeja! Jos puolestaan kauniiden kynsien laittaminen on lempipuuhaasi, sopii kynsilakkakalenteri sinulle kuin nakutettu!"

Joulukalentereiden voi ajatella sotivan vastuullista kuluttamista vastaan. Pahviin on pakattu 24 tavaraa, joista emme etukäteen tiedä, tarvitsemmeko niitä vai emme. Asia ei kuitenkaan ole yksioikoinen. Ensinnäkin joulukalentereita ostetaan paljon lahjaksi. Erkki Häme kertoo, että valtaosa Pien-kaupan olutjoulukalentereista menee isänpäivälahjaksi ja vain ani harva ostaa kalenterin itselleen.

Tyypillisin ostaja on 30–40-vuotias. Samaa viestiä kantautuu muistakin kaupoista. Myös Joensuun Glitterissä, The Body Shopissa ja Sokoksella kalentereita kääritään paljon lahjapaperiin. Tarjontaa on eniten naisille, joten ostajatkin ovat naisia

Tutkijatohtori Hanna Leipämaa-Leskinen arvioi, että kalenterit houkuttelevat kuluttajia, jotka kokevat joulun kivaksi jutuksi, mutta yrittävät vähentää lahjojen määrää. Kalenteri on tapa laajentaa joululahjan ajatusta. Se annetaan etukäteen ja jouluna sitten jotain pienimuotoisempaa.

Ei kommentteja: