Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Yksi elämäni mukavimmista hankinnoista

Vaikka syyt miksi jouduin pari vuotta sitten luopumaan Harley Davidson moottoripyörästäni Thaimaassa, eivät mukavia olekaan, se mitä siitä seurasi sen sijaan sitä oli ja on. Päivis nimittäin myi minulle puolet uutena hankkimastaan Honda Zoomer X skootteristaan. Siitä tuli meidän yhteinen osaomistuspyörä.

Vaikka Harrikkani olikin vain keskikoinen, tuntui Zoomerimme sen jälkeen niin pieneltä ja ketterältä, että sen voisi melkein laittaa taskuun. Joka tapauksessa se on mukavin kaksipyöräinen, johon olen koskaan näppini laittanut.

Se on osaltaan myös muuttanut aamujeni sisältöä. En ole juuri hankkinut länsiruokaa juustosiivujen, leivän ja jugurtin lisäksi jääkaappiin, vaan päivä on alkanut aamun ruokapaikan etsimisellä. Niitä on ollut nyt helppoa lähteä katselemaan kaksipyöräisellä. Ruokatorit, katukeittiöt ja risubaarit ovat tulleet tutuksi. Välillä syödään paikanpäällä ja välillä roudaan ostokset kotiin. Sama suunta jatkuu päivä- ja iltaruokien kanssa.

Voisinkin sanoa, että aiempien reissujen länsiruokien hinnalla, syö helposti kaksi henkeä Thairuokaa. Alussa vähän arkailin katukeittiöiden ja risubaarienkin kanssa, kun niistä silloin tällöin varoitellaan. Ehkä ilman thaiseuraa välttelisin niitä edelleen. Toinenkin uusi kuvio on aamuun tullut, sillä tutun kahvikuksallisen tai parin lisäksi olen juonut joka aamu keitetystä inkivääristä tehtyä juomaa hunajatilkan kanssa samasta kuksasta. Suomikahvikin on vaihtunut kokonaan murukahviin.

Rannoilla tai muilla minulle tutuilla mestoilla ei vieläkään juuri suomalaisia näy. Jonkun päivän olin rantakatua eestaas ajallessani etsinyt tuttua Lemminkäisen rantaa ja saman firman lippua. Ei vaan sattunut silmiini, sillä olin unohtanut sen tarkan sijainnin. Sinnekään eivät kaikki suomalaiset mahdu. Kerran istuin Jomtien Saunan lauteilla kotikyläni Afalttikallion miehen kanssa, joka sanoi, että niin kauan kuin Tuusulanjoessa vesi virtaa, hän ei Lemminkäisen paikoilla istu 😠. 

Eilen kotiin mennessä sen sijaan silmiin sattui rannalla Suomenlippu, josta otan enemmän selvää, kun auringon säteet sattuvat kohdalleen ja vietän taas rantapäivän. 

Ei kommentteja: