Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. lokakuuta 2022

Mihin on kadonnut Lemminkäisen ranta tai ainakin lippu?

Eilen kirjoitin, että "kotiin mennessä sen sijaan silmiin sattui rannalla Suomenlippu, josta otan enemmän selvää, kun auringon säteet sattuvat kohdalleen ja vietän taas rantapäivän".

En kuitenkaan viettänyt tänään rantapäivää, mutta etsin paikan uudelleen ja pakasta vetäistynnäköisen kuvan lipun. Mutta ei liehunut samassa varressa, eikä vieressä Lemminkäinen. Kun ranta tässä kohdassa oli autio, en lähtenyt selvittämään asiaa sen enenpää. Mielessäni totesin, että jos lippu on pysyvästi pois, nyt olisi tilaa ja tilaisuus Asfalttikalliolle ja muillekin alan firmoille kukkulan tai rantapaikan 🏖️valloitukseen.

Yleisemmin aiheeseen liittyen olen kuullut, että Lemminkäisen lipun olisivat aikoinaan tuoneet Jomtien Beachille asfalttimiehet, jotka viettivät täällä kotimaansa talvisydämen, kun teitä ei voinut asfaltoida. Voi olla, että joku tästä aiemmin jollain palstoilla mainitsikin.

Jomtienin monen kilometrin ranta varsinkin eteläpäästä on levennetty kymmeniä metrejä. Tällä hetkellä näyttää, että aallot, rankkasateet tai tulvavedet eivät onnistu pyyhkäisemään ihmisten tekevää valtavaa urakkaa takaisin veteen ja ranta tosiaan on pysyvästi paljon suurempi. Aika näyttää mitä kaikkea uusille hiekkarannoille tulee, sillä tuskin ne jäävät vain auringonpalvojien iloksi.

Sadekausi näyttää menettäneen otteensa tältä vuodelta osittain, vaikka aamun uutiset kertoivat Phuketinsaaren kaikkien aikojen tulvista. On sitten rankkasateesta Thaimaassa tai Suomessa, on vaikea silmämääräisesti erottaa tai edes uskoa, että taivaalta tuleva veden määrä on kai moninkertainen. Hetkessä voi kaduilla olla vettä puolimetriä ja enemmänkin. 

Ehkä jotain samantapaista on keskipäivän valon määrässä, joka näyttää samalta kuin Suomessakin. Itse olen eron huomannut helpoiten valokuvatessa, sillä Thaimaassa otettuihhin otoksin syntyy sellaista kirkkautta, jota ei Suomessa otettuihin kuviin hevin tallennu. 

Ei kommentteja: