Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. lokakuuta 2022

The Temple of the king

Joskus eteen sattuu musiikkivideo tai -kappele, joka kolahtaa vaikken ymmärtäisi sanojakaan. Näin kävi tämän linkin takana olevan biisin kanssa. Jotain ymmärsin, mutten ydintä. Niinpä eilen pyysin ystävääni "missä lieneekään" käännöstöihin. Joten iltasella tupsahti sähköiseen postilaatikkooni suomennos saatesanojen kera: "Vieläkin tuntuu tökeröltä tuo käännös, mutta en saa sitä istumaan fiksumminkaan. Saat käyttää, mutta pysyn mieluusti nimettömänä mahdollisten epäkohtien vuoksi😂😂❤️".

Luin ja kuuntelin samalla tunteella alkuperäistä ja nyt aukesi ydin ainakin yhdellä tavalla. Koska ystäväni "siellä jossakin" tahtoo pysyä salassa muilta, änkesin käännökseen pilkun tai pisteen sinne tänne ja muutin jonkun sanankin, jotta teksti olisi itselleni istuvampi lukea ja elää mukana. Korjausehdotukset olisivat mieluisia, joten olkaapa hyvät:

"Eräänä päivänä ketun vuonna tuli aika, joka jäi muistoihin. Kun nousevan auringon vahva nuori mies kuuli suuren mustan kellon soivan. 

Eräänä päivänä ketun vuonna, kun kello alkoi soida, se tarkoitti, että oli tullut aika yhden mennä Kuninkaan temppeliin. 

Siellä hän seisoo keskellä ympyrää etsien, hapuillen. Vain yhdellä kosketuksella vapisevalla kädellä ja vastaus kyllä ​​löytyy. 

Päivänvalo odottaa, kun vanha mies laulaa; Taivas auta minua. Ja sitten kuin tuhannen siiven sykähdyksin se loistaa yhdelle. Ja päivä oli juuri alkanut. 

Eräänä päivänä ketun vuonna tuli aika, joka jäi muistoihin. Kun nousevan auringon vahva nuori mies, kuuli suuren mustan kellon soivan. 

Eräänä päivänä ketun vuonna, kun kello alkoi soida, se tarkoitti, että aika oli tullut yhden mennä Kuninkaan temppeliin. 

Siellä ihmisten keskellä hän seisoo, näkee, tuntee. Vain vahvan oikean käden heilahdus ja hän on poistunut Kuninkaan temppeliin. 

Kaukana ympyrästä maailman laidalla hän toivoo, ihmettelee. Muistellen kuulemiaan tarinoita, mitä hän tulee näkemään. 

Siellä se on, keskellä ympyrää. Taivas auta minua. Sitten kaikki näkivät hänen silmiensä loisteesta, vastaus oli löytynyt. 

Takaisin ympyrässä olevien ihmisten luokse ja hän seisoo, antaa, tuntee. Vain yhdellä kosketuksella, vahvan oikean käden he saavat tietonsa. Temppelistä ja kuninkaasta."

Ei kommentteja: