Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Pattayan Jomtienilta Phatthalungiin

Eilen puolittain lupasin kertoa kuinka kuljin otsikon matkan, kauanko se kesti ja mitä lysti maksoi. Pidän lupaukseni. Jomtienilta on toki monta tapaa matkustaa Siaminlahden toiselle puolelle. Sinne missä on Phuket ja Hua Hin. Tämänkertainen tapani matkustaa sopii myös Hua Hiniin menijöille, sillä juna kulki sen kautta.

Mutta aloitetaan alusta. Lähdimme Thaikodista Chaiyaphruekilta aamulla kahdeksalta Bolt-järjestelmän kautta tilatulla taksilla. Sen tulo kesti 2 minuuttia. Muutaman kilometrin matka ranta- ja Immigrationkadun risteykseen maksoi 65 bahtia.

Siitä lähtevät minibussit Bangkokiin ehkä noin tunnin välein. Aiemmin ajettiin suoraan Viktoria Monumentille, mutta ainakin nyt vaihdettiin 21-paikkaiseen bussiin Pattaya Klangilla. Hinta per henkilö oli 180 bahtia. Eikä menty enää entiseen paikkaan, vaan Mo Shit asemalle. Kaikkiaan bussimatka kesti liki 3, 5 tuntia.

Bangkokissa oli suuri kiusaus mennä taksilla Bang Suen asemalle. Emme langenneet, vaan siirryimme vieressä olevalle metroasemalle ja menimme maanalaisella muutaman pysäkinvälin. Maksoi 10 bahtia hengeltä.

Sieltä siirryimme junalippujen ostoon, johon tarvitsin passin. 2. luokan makuuvaunussa se maksoi minulta 1075 ja Morakotilta 975 bahtia. Liekö ollut satanen ikä- tai farangilisää. 1. ja 2. luokan makuupaikossa noin 700 bahtin lisäksi erona oli, että toisessa samanlaiset vuoteet on erotettu seinillä ja toisessa kangasverhoilla.

Kun odotimme reippaan parituntisen asemalla junaa, silmämääräisellä tukkimiehen kirjanpidolla havaitsin kolme ulkomaalaiselta näyttävää turistia. Phatthalungissa turistit ovat vielä paljon harvinaisempaa herkkua, jos sitä herkuksi voi edes sanoa. 

Reippaan puolen vuorokauden matkalla nukuin ja valvoin yläpetissä kuunnellen kiskojen kolinaa ja vastaantulevien junien ohituksia. Raiteetkaan eivät olleet liki tuhannella kilometrillä tasalaatuisia. Lisäksi vuode katonrajassa keikutti enemmän. Paljon oli henkilökuntaa vastaamassa matkailijoiden tarpeisiin vuoteiden sijauksista ruokatarjoiluun. Moninaisesta vaunupalvelijoiden joukosta koko ajan joku lakaisi tai luuttusi käytävää ja keräsi matkustajien roskia sekä huolehti muustakin siisteydestä. Turvallisuudesta vastasivat aseelliset vartijat. Oikein mukava junamatka. 

Phatthalungin asemalle saavuttuamme oli edessä vielä yksi osuus. Siihen otimme yksityisen lavataksin, joka kuljetti meidän 150 bahtilla Morakotin pieneen taloon. 23 tunnin matka oli takana ja kaikki toimi loistavasti.

Ei kommentteja: